Visa alla bilder

hHem för viss annan heldygnsvård

Egen regi
SoL 7.1.3
Vuxna
8
25-65 år

Kungsgården är en verksamhet som bedriver viss annan heldygnsvård (SoL) och vänder sig till dig som är 25-65 år med en psykisk funktionsnedsättning. Här möter du en humanistisk människosyn som genomsyrar verksamhetens värderingar och arbete. Målet är att förbereda dig för det som väntar efter vistelsen hos oss. Utifrån dina unika behov och önskemål erbjuder vi dig omvårdnad dygnet runt. För oss är det avgörande att bygga upp en god relation med dig. När vi har förtroende för varandra kan vi gemensamt se till att tiden på Kungsgården gör skillnad i ditt liv.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kungsgården

Kungsgården är en tätort som ligger någon mil väster om Sandviken. Här bor du i en lantlig miljö med trädgård och nära till sjö och natur. Här finns bland annat närbutik, bensinstation och bageri på gångavstånd. Buss mellan Sandviken och Hofors ger bra kommunikationer.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Kungsgården har 7 medarbetare anställda på heltid. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg o form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.