Sunnanåker Viss annan heldygnsvård

hHem för viss annan heldygnsvård
Trönödal, Bollnäs, Gävleborg
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Sunnanåker står för viss annan heldygnsvård och vänder sig till dig som är 20-65 år och har en psykisk funktionsnedsättning.

Hos oss bor du på en gård lantlig miljö där det finns djur som getter och kaniner och odlingslotter. Här möter du en humanistisk människosyn som genomsyrar verksamhetens värderingar och arbete. Målet är att förbereda dig för ett eget boende i din hemkommun. Utifrån dina unika behov och önskemål erbjuder vi dig omvårdnad dygnet runt. För oss är det avgörande att bygga upp en god relation med dig. När vi har förtroende för varandra kan vi gemensamt se till att tiden på Sunnanåker gör skillnad i ditt liv.

Tillsammans arbetar vi med att stärka dina sociala, psykiska och praktiska förmågor. Det kan exempelvis handla om att handskas med dina symtom, att klara av det sociala umgänget med andra människor liksom att sköta hem och vardag.

När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman. Vi använder oss av individuella omvårdnadsplaner och dokumenterar arbetet i Safe-doc.

Sysselsättning och aktiviteter

Då vi har getter på gården har du möjlighet att arbeta med djurskötsel. Du kan också syssla med trädgårdsodling. Vad gäller mer fritidsbetonade aktiviteter erbjuder vi varje vecka ett varierande utbud aktiviteter du kan delta i. Dessa planeras utifrån dina och dina grannars behov och önskemål, och vi gör saker både tillsammans och på egen hand. Exempel på aktiviteter är träning på gym, matlagning, bio, och med vår naturnära läge kan du ägna dig åt skogspromenader och fiske. Vi ger oss även iväg för att bada och gå på idrottsevenemang eller för att under en dag byta ut den lantliga miljön mot stadslivet i Söderhamn.

Måltider

Du serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika. Vi lagar maten i vår gemensamma matsal och vi satsar på närproducerade livsmedel. Helger och högtider firar vi tillsammans.

Fysisk miljö

Sunnanåker ligger i en lugn, lantlig miljö med trädgård och hälsingeskogen strax intill. Du bor i en egen lägenhet som kan vara mellan 30 och 60 kvadratmeter och som har kök, toalett och dusch. Tio av våra lägenheter har även egen uteplats. Du kan ta med egna möbler om du så önskar. Du har tillgång till gemensam matsal och allrum med TV samt trädgård med fruktträd och odlingslotter. Boendet är rustat med GPS-styrda överfallslarm.

Om medarbetarna

På Sunnanåker finns cirka 21 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: Vi har en sjuksköterska som är specialiserad inom psykiatri. Sunnanåker har psykiatriker och denna finns att tillgå om det avtalats med uppdragsgivare.

Visa hela beskrivningen