Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Jag bokar
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka besök
Öppnar datum ej fastställt
Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Bipolära syndrom, Depression, Självskadebeteende, Tvångssyndrom
6

Nytt LSS-boende

Strax norr om sjön Panken ligger Klockargården som är en helt nybyggd gruppbostad med sex lägenheter. Gruppbostaden är lantligt belägen med skogen som närmaste granne och vänder sig till dig med autismspektrumtillstånd. På Klockargården finns vid intresse möjligheten att arbeta i trädgården och ambitionen är att ha djurhållning i mindre skala. Vi samarbetar med lokala gårdar och uppfödare.

Klockargården är inredd enligt Nytidas hemmakoncept och här kan du läsa mer om det.

Vid en flytt till Klockargården får du två kontaktpersoner som du har lite extra kontakt med. Du tillsammans med dina kontaktpersoner gör en plan för hur du ska bli så självständig i vardagen som möjligt och nå dina personliga mål. När vi planerar tar vi vara på och utgår från dina starka sidor, intressen och drömmar. Vi hjälper dig att planera skolgång, praktik eller annan sysselsättning som passar dig.

Fritidsaktiviteterna lägger vi upp utifrån dina vanor och vad du helst vill hålla på med, samtidigt som vi gärna vill inspirera dig att prova på nya saker.

Från Klockargården är det två mil in till Karlstad som har ett rikt utbud på affärer och aktiviteter.

Emrahus som byggt gruppbostaden har tagit fram denna film

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Klockargårdens gruppbostad

Nybyggd modern gruppbostad med 6 platser i idylliska Väse utanför Karlstad.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.