Klockargårdens gruppbostad

hGruppbostad
Väse, Karlstad, Värmland
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Strax norr om sjön Panken ligger Klockargården som är en helt nybyggd gruppbostad med sex lägenheter. Gruppbostaden är lantligt belägen med skogen som närmaste granne och vänder sig till dig med autismspektrumtillstånd. På Klockargården finns vid intresse möjligheten att arbeta i trädgården och ambitionen är att ha djurhållning i mindre skala. Vi samarbetar med lokala gårdar och uppfödare.

Klockargården är inredd enligt Nytidas hemmakoncept och här kan du läsa mer om det.

Vid en flytt till Klockargården får du två stödpersoner som du har lite extra kontakt med. Du tillsammans med dina stödpersoner gör en plan för hur du ska bli så självständig i vardagen som möjligt och nå dina personliga mål. När vi planerar tar vi vara på och utgår från dina starka sidor och intressen. Vi hjälper dig att planera skolgång, praktik eller annan sysselsättning som passar dig.

Fritidsaktiviteterna lägger vi upp utifrån dina vanor och vad du helst vill hålla på med, samtidigt som vi gärna vill inspirera dig att prova på nya saker.

Från Klockargården är det två mil in till Karlstad som har ett rikt utbud på affärer och aktiviteter.

För den som är intresserad av daglig verksamhet finns Kullen DV i Säffle och här kan du läsa mer om det.

Emrahus som byggt gruppbostaden har tagit fram denna film

Fysisk miljö

Nybyggd modern gruppbostad med 6 platser i idylliska Väse utanför Karlstad.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Klockargårdens gruppbostad på Instagram

Det här händer på Klockargårdens gruppbostad

Lyssna