Nytida Östra Ve

hGruppbostad
Väse, Kristinehamn, Värmland
Öppnar datum ej fastställt
1 av 4 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Östra Ve är en grppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum coh/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med det stöd som just du behöver. När vi planerar ditt boende går vi därför noga igenom vilka behov och önskemål du har, men också dina starka sidor och intressen. Vi tror på uppmuntran och gemenskap och att ha roligt ihop.

Fysisk miljö

Gruppbostaden ligger i Väse, Östra Ve, utanför Karlstad. Den är nybyggd, modern och har 5 lägenheter. Du bor i egen lägenhet med kök med matplats, sovrum och badrum. Alla lägenheter har även en egen uteplats.

I anslutning till din lägenhet finns de gemensamma lokalerna för umgänge, när du känner för det. De gemensamma lokalerna består av kök med matplats och vardagsrum i öppen planlösning.

Här erbjuder vi en förutsägbar, trygg och trivsam miljö i lantlig omgivning. Busshållplats ligger i närheten av boendet så det finns bra möjligheter att ta sig till Väse, 5 kilometer bort. I Väse finns några butiker, restaurang, sporthall och frisör. Vill du ha mer av samhällsservice tar du dig till Karlstad på 37 minuter eller till Kristinehamn på 40 minuter med kollektivtrafik. Det är 20 kilometer till Karlstad och 23 kilometer till Kristinehamn.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna