Öppnar Q2 2021

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1
LSS 9§8
Barn & Unga
5

Nybyggd gruppbostad strax öster om Karlstad som öppnar 2021.

Östra Ve är vårt nya LSS-boende för barn och ungdomar med diagnos inom autismspektrumtillstånd och erbjuder en förutsägbar, trygg och trivsam miljö. Hos oss ska du ha möjlighet att utvecklas i din egen takt med det stöd som just du behöver. När vi planerar ditt boende går vi därför noga igenom vilka behov och önskemål du har, men också dina starka sidor, intressen och drömmar. Vi tror på uppmuntran och gemenskap och att ha roligt ihop.

Aktiviteter

När du är ledig från skolan – på eftermiddagar och helger – väljer du vad du vill syssla med. Förutom att göra hemuppgifterna från skolan kan aktiviteterna handla om allt ifrån att exempelvis besöka lekplatser, cykla, äta på restaurang, åka och bada eller gå på bio.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Östra Ve

Nybyggd modern gruppbostad med 5 platser i Väse, Östra Ve, utanför Karlstad. Här erbjuder vi en förutsägbar, trygg och trivsam miljö i lantlig omgivning. Busshållplats ligger i närheten av boendet så det finns bra möjligheter att ta sig till Väse, 5 kilometer bort. Det är 20 kilometer till Karlstad och 23 kilometer till Kristinehamn.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.