Frestavägen

hGruppbostad
Upplands väsby, Stockholm
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Frestavägens LSS-gruppboende vänder sig till dig med autism eller Downs syndrom.

Individen i fokus

Hos oss ska du känna dig trygg och delaktig och att vi visar dig respekt. Vi vill vara en miljö där du kan utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina behov och förutsättningar. Tillsammans med din stödperson planerar du och dina anhöriga för ett strukturerat och innehållsrikt liv på boendet. Det är stödpersonens ansvar att se till så att allt runt omkring dig fungerar. På Frestavägens gruppbostad arbetar vi pedagogiskt, och vi vill att du känner närhet till personalen och att du kan lita på dem som arbetar här.

Aktiviteter

Varje söndag har vi ett boendemöte. Då planerar vi den kommande veckans aktiviteter. Inomhus ägnar vi oss åt till exempel högläsning och vår egen variant på TV-programmet ”Halv åtta hos mig”. Vi ger oss också iväg på picknick och promenader, och går på disco, café- och pubkvällar.

För dina anhöriga ordnar vi en sommarfest och bjuder till julfika. En gång om året samlas vårt anhörigråd där dina anhöriga träffar Frestavägens verksamhets- respektive gruppchef.

Måltider

Vi äter middag tillsammans och gemensam lunch på helgerna. Vi hjälps åt att laga maten. Var och en har en egen matdag. Då dukar man och hjälper till så gott det går. På helgerna dukar vi fint och högtider firar vi tillsammans med mat och dryck. Vi sätter också guldkant vardagen med en egen nobelmiddag.

På Frestavägens gruppbostad har vi vaken personal på nätterna.

Fysisk miljö

Frestavägens gruppbostad är modern, arkitektritad enplansvilla som ligger naturnära. Du bor i en egen, ljus, handikappanpassad lägenhet med separat sovrum, kök, badrum med toalett och dusch och du har också en uteplats. På toaletten finns larm. I direkt närhet till lägenheten finns ett gemensamt kök och allrum med soffa och matbord för samvaro. Utomhus har vi en stor gemensam uteplats.

Kommunikationer, service och miljö

Det är nära till busshållplats. Till Väsby centrum tar det tio minuter med buss. Där finns frisör, fotvård, bank/post, närbutik och kiosk. Frestavägens gruppbostad har en egen parkering med fyra platser. Fresta ligger nära promenadvägar, skog, vatten, ängar och parker.

Om medarbetarna

På Frestavägen finns cirka 19 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: LSS-sjuksköterska.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Frestavägen

Lyssna