Runby

hGruppbostad
Upplands väsby, Stockholm
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Runby är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning och behov av stöd från personal.

Här på Runby ska du känna dig delaktig i det som händer och kunna vara med och planera din vardag. Det är viktigt att du får göra sådant som du tycker om och som intresserar dig. Varje dag på Runby ska kännas meningsfull och rik på innehåll.

Vi har husmöten där vi tillsammans med de boende planerar gemensamma aktiviteter. Det kan till exempel vara utevistelse, utflykter, promenader, cafébesök, högläsning, gymnastik, matlagning, fester för anhöriga eller FUB-danser (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning). På husmötena kommer vi också överens om veckans matsedel. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter. Samtidigt får du chansen att ta ställning till vad andra tycker och tänker.

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Målet för oss är att du ska leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Fysisk miljö

Runby gruppbostad ligger i en tillgänglighetsanpassad villa med stor trädgård och nära till park och natur. Du bor i en egen lägenhet med kök, vardagsrum med sovalkov och badrum. På Runby finns också gemensamma utrymmen såsom kök med matplats, vardagsrum och en stor uteplats för att umgås tillsammans. Inte långt från gruppbostaden ligger Upplands Väsby centrum med stort utbud av service och butiker.

Om medarbetarna

På Runby finns cirka 25 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Runby

Lyssna