Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
5

LSS-bostad i Stockholm

Runby LSS-gruppbostad är för dig med intellektuell funktionsnedsättning och behov av stöd från personal.

Hos oss på Runby ska du känna dig delaktig i det som händer och kunna vara med och planera din vardag. Det är viktigt att du får göra sådant som intresserar dig. Varje dag på Runby ska kännas meningsfull och rik på innehåll.

Vi har husmöten där vi tillsammans med dig och övriga som bor på Runby planerar gemensamma aktiviteter. Det kan till exempel vara utevistelse, utflykter, promenader, cafébesök, högläsning, gymnastik, matlagning, fester för anhöriga eller FUB-danser (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning). På husmötena kommer vi också överens om veckans matsedel. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter. Samtidigt får du chansen att ta ställning till vad andra tycker och tänker.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Runby

Runby gruppbostad ligger i en handikappvänlig villa med stor trädgård och nära till park och natur. Du bor i en egen lägenhet med kök, vardagsrum med sovalkov, och badrum. På Runby finns också gemensamma utrymmen för att umgås och en stor uteplats för alla boende. Inte långt från Hasselvillan ligger Upplands Väsby centrum med stort utbud av service och butiker.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Runby finns cirka 25 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.