Runby

hGruppbostad
Upplands väsby, Stockholm
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Runby LSS-gruppbostad är för dig med intellektuell funktionsnedsättning och behov av stöd från personal.

Hos oss på Runby ska du känna dig delaktig i det som händer och kunna vara med och planera din vardag. Det är viktigt att du får göra sådant som intresserar dig. Varje dag på Runby ska kännas meningsfull och rik på innehåll.

Vi har husmöten där vi tillsammans med dig och övriga som bor på Runby planerar gemensamma aktiviteter. Det kan till exempel vara utevistelse, utflykter, promenader, cafébesök, högläsning, gymnastik, matlagning, fester för anhöriga eller FUB-danser (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning). På husmötena kommer vi också överens om veckans matsedel. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter. Samtidigt får du chansen att ta ställning till vad andra tycker och tänker.

Fysisk miljö

Runby gruppbostad ligger i en handikappvänlig villa med stor trädgård och nära till park och natur. Du bor i en egen lägenhet med kök, vardagsrum med sovalkov, och badrum. På Runby finns också gemensamma utrymmen för att umgås och en stor uteplats för alla boende. Inte långt från gruppbostaden ligger Upplands Väsby centrum med stort utbud av service och butiker.

Om medarbetarna

På Runby finns cirka 25 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Runby

Lyssna