Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

LSS-gruppboende i Stockholm

Hasselvillan är ett LSS-gruppboende som vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrat.

Hasselvillan är ett gruppboende där vi lägger stor vikt vid att din vardag har tydlig struktur. Vi som arbetar här är lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Varje dag på Hasselvillan ska upplevas meningsfull och rik på innehåll. Eftersom vi tycker det är viktigt att du engagerar dig i ditt liv och ditt boende, är du med och bestämmer utifrån dina egna förutsättningar.

När du flyttar hit får du en egen stödperson som ansvarar för att dina behov och önskemål blir uppfyllda.

Här finns gott om möjligheter att vara ute och till exempel promenera.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hasselvillan

Gruppbostaden ligger naturnära och består av fem lägenheter i en handikappanpassad villa. Du bor i en egen lägenhet med vardagsrum, sovrum, kök och badrum. Utomhus har vi en stor gemensam uteplats. Inte långt från Hasselvillan ligger Upplands Väsby centrum med stort utbud av service och butiker.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Hasselvillan finns cirka 16 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.