Nyheter

Josefin sjöng musikallåt i Funkisfestivalens final

Josefin

För Josefin Brolin, som bor i Nytidas gruppbostad Frestavägen i Upplands Väsby, är det bara musik som gäller. I måndags var hon en av tolv finalister i Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront.

˗ Jag kommer från en musikalisk familj och har alltid sjungit, ända sen jag var liten. Jag sjunger jättemycket och älskar det, säger Josefin, som bott 14 år på Frestavägen och trivs jättebra där.

Musikaler är Josefins favoritmusik och det var också en känd musikallåt som hon valt för sitt framträdande i Funkisfestivalen, Du måste finnas från Kristina från Duvemåla. Hon framförde den med stor känsla och engagemang. Inför finalen fick hon en hälsning och hejarop från musikalartisten Helen Sjöholm, som gjort låten känd.

˗ Jag har övat mycket innan och kom till finalen via semifinal nr 2. På finaldagen blev jag först intervjuad i TV4:s Nyhetsmorgon och sen åkte jag taxi till Stockholm Waterfront tillsammans med Marika Carlsson, som ledde festivalen. Vi var där hela dagen och övade, kollade ljudet och så. Jag var lite nervös och kände en stor klump i magen först, men det släppte när jag väl stod på scen, berättar Josefin.

Josefin kom tvåa i finalen. Vinnare blev Viktor Johansson från Uppsala med låten Släpp hästarna fria.
Juryn ett tufft jobb att utse vinnaren, men de hade god hjälp av publiken som också kunde rösta. Över 1600 personer var med och röstade fram vinnaren.

Priset delades ut av H.K.H Prinsessan Sofia.

Du kan se finalen i Funkisfestivalen i sin helhet här.

gruppfoto funkisfestivalen
Lyssna