Nyheter

Ålandskryssning och möten med djur populära sommaraktiviteter

Deltagare sitter på filtar i gräset och fikar

Sommaren i Nytida bjuder på trevliga aktiviteter för omsorgstagarna. De tre verksamheterna Åkerspark, Rådanvägen och Frestavägen i norra delen av Stockholms län har mycket på gång nu i sommar.

Henrik Eriksson är verksamhetschef för de tre boendena, som ligger i Åkersberga, Sollentuna och Upplands Väsby och som ofta brukar göra saker tillsammans.

˗ Varje sommar brukar vi ta en dagstur till Åland med Eckerölinjen, det är en populär tradition. I år åkte vi den 8 juli och fick en härlig tur på havet med fint väder, berättar Henrik.

En annan gemensam aktivitet var en utflykt till en gård i Vallentuna den 17 juli, där deltagarna fick klappa och mata hästar med morötter och träffa några blyga får.

˗ Sen fikade vi tillsammans i hagen. Många av våra boende tycker om djur, så det blev en uppskattad utflykt.

Mer djur, fast av vildare slag, blev det den 27 juli, då ett besök på Samstorps gård på Gräddö väntade. Det är en safaripark där besökarna åker i en kärra dragen av en traktor och ser på djur som går fritt i ett 40 hektar stort hägn. I hägnet finns hjortar, mufflonfår, vildsvin och visenter.

Aktiviteterna på de tre verksamheterna i norra Stockholm utgår mycket från vad omsorgstagarna själva tycker om och är intresserade av. Några boende planerar till exempel en slottsutflykt. Frestavägen har varit på skärgårdstur och Rådanvägen på Gotland i sommar.

Omsorgstagare sitter runt ett bord och äter buffé på ålandskryssning
Fikastund i hagen

Läs mer om verksamheterna

Lyssna