Farsta Nord Daglig Verksamhet

hDaglig Verksamhet
Farsta, Stockholm
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Farsta Nord är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum.

Kliva ut från isolering

Vi har ett särskilt fokus: Psykisk hälsa och att bryta isolering. Vi erbjuder ett sammanhang för dig som har din psykiska hälsa som den största utmaningen. Här möter du andra i liknande situation. Huvudfokus är att du ska må bättre och hitta strategier för en hållbar vardag och för att nå dina mål.

För dig som hamnat i ofrivillig isolering har vi ett arbetssätt för att stärka dina resurser att komma vidare ut i livet. Genom samverkan, relation, högmotiverande aktiviteter och lösningsfokus kan vi hjälpa till att hitta en väg framåt. Vi kallar arbetssättet för Kliv ut.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Aktiviteter på Farsta Nord

Varje vecka har vi enhetsmöte, en arbetsplatsträff för alla arbetstagare, där du har möjlighet att ta del av information, lyfta frågor och uttrycka åsikter för att påverka och utveckla verksamheten. Aktiviteterna utgår från dina och övriga arbetstagares intressen och visioner. Exempelvis arbetar vi mycket med skapande i musikstudion, i kreativa datorprogram eller i vårt skapanderum.

Utöver den schemalagda verksamheten händer mycket annat kul på Nytida Farsta Nord. Bland annat firar vi högtider tillsammans, har friidrottsdag och vår egen Mästarnas mästare, och gör emellanåt utflykter av olika slag.

Fysisk miljö

Vi finns i en ljus, fin kontorslokal fem våningar upp, med utsikt över Farsta torg. På enheten finns bland annat en musikstudio, kök, samtalsrum, datorplatser och rum för skapande. I byggnaden finns hissar och på enheten finns handikappanpassad toalett med dusch.

Verksamheten ligger mitt i Farsta centrum med närhet till service, affärer, matbutiker och restauranger. På gångavstånd finns natur och vatten i form av Farstanäset, Ågesta och sjön Magelungen med Farsta strandbad. Till Farsta Centrum kommer du enkelt med både bil, buss och t-bana. Använd gärna SL:s reseplanerare.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Hos oss jobbar socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Farsta Nord

Lyssna