Farsta Nord

hDaglig Verksamhet
Farsta, Stockholm
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Farsta Nord är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum.

Vi har ett särskilt fokus: Psykisk hälsa och bryta isolering. Vi erbjuder ett sammanhang för dig som har din psykiska hälsa som den största utmaningen. Här möter du andra i liknande situation. Huvudfokus är att du ska må bättre och hitta strategier för en hållbar vardag och för att nå dina mål. För dig som hamnat i ofrivillig isolering har vi ett arbetssätt för att stärka dina resurser att komma vidare ut i livet. Genom samverkan, relation, högmotiverande aktiviteter och lösningsfokus kan vi hjälpa till att hitta en väg framåt. Vi kallar arbetssättet för Kliv ut.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och anpassad kommunikation.

Aktiviteter på Farsta Nord

Varje vecka hålls enhetsmöte, en arbetsplatsträff för alla arbetstagare med möjlighet att ta del av information, lyfta frågor och uttrycka åsikter för att påverka och utveckla verksamheten. Aktiviteterna utgår från dina och övriga arbetstagares intressen och visioner, men som exempel arbetar vi mycket med skapande i musikstudion, på datorn eller i ateljén.

Utöver den schemalagda verksamheten händer mycket annat kul på Nytida Farsta nord:

  • Vi firar högtider tillsammans
  • Har friidrottsdag och ”Mästarnas mästare”
  • Prova på vecka en gång om året för att erbjuda möjlighet att testa nya aktiviteter
  • Utflykter av olika slag

Fysisk miljö

Vi finns i en ljus, fin kontorslokal på femte våningen, med utsikt över Farsta torg. På enheten finns bland annat en musikstudio, kök, samtalsrum, datorplatser och rum för skapande.

Utemiljö

Enheten ligger mitt i Farsta centrum med närhet till service, affärer, matbutiker och restauranger. På gångavstånd finns natur och vatten i form av Farstanäset, Ågesta och sjön Magelungen med Farsta strandbad.

Tillgänglighet

I byggnaden finns hissar som gör det tillgängligt för alla och på enheten finns handikappanpassad toalett med dusch.

Kommunikationer – hur du tar dig hit

Till Farsta Centrum kommer du enkelt med både bil, buss och t-bana. Använd gärna SL:s reseplanerare.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Hos oss jobbar socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Farsta Nord

Lyssna