Horisontvägen

hDaglig Verksamhet
Skarpnäck, Stockholm
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Horisontvägen är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig som är vuxen och har diagnos inom autismspektrum och intellektuell funktionsnedsättning.

Hos erbjuder vi en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet där det är dina mål och visioner som styr. Tillsammans med din stödperson formulerar du en individuell genomförandeplan och ett schema för din verksamhet som utgår från dina intressen och behov.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Vad gör vi?

Vi erbjuder aktiviteter inom områdena: Jobb & utbildning, kultur & skapande, träning & hälsa, musik, djur & natur samt person & relation. Vi samarbetar med flera arbetsplatser och företag.

Förutom de ordinarie aktiviteterna så arrangerar vi andra aktiviteter så som prova-på-vecka en gång om året med möjlighet att testa nya aktiviteter, temadagar såsom friidrottsdag och mästarnas mästare, kvällsöppet, samt sommar- och julfest.

Följ oss gärna på instagram

Fysisk miljö

I våra lokaler har vi rum för skapande, rörelse och dans, en musikstudio, datorrum och ett rum för upplevelse samt rum för enklare montering och paketeringsarbete. Det finns även kök, mötesrum, vilorum och fyra toaletter.

Enheten ligger nära ett mindre grönområde. På några minuters gångavstånd har vi tillgång till livsmedelsaffär och restaurang samt närmaste tunnelbanestation Skarpnäck. Ett antal bussar stannar på Horisontvägen som åker mellan Skärholmen, Norsborg, Farsta och Skarpnäck och passerar Gullmarsplan.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på DV Horisontvägen

Lyssna