Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
40
Vi vänder oss till personer mellan 18-67 år med intellektuell funktionsnedsättning, och autismliknande tillstånd.

Välkommen till DV Horisontvägen

En daglig verksamhet inom LSS i Skarpnäck

Verksamheten är individuellt utformad och vänder sig främst till dig med intellektuell funktionsnedsättning och autismliknande tillstånd.

Nytida Horisontvägen erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet där det är dina mål och drömmar som styr. Tillsammans med din stödperson formulerar du en individuell genomförandeplan och ett schema för din verksamhet som utgår från dina intressen och behov.

Vad gör vi?

Vi erbjuder aktiviteter inom områdena: Jobb & utbildning, kultur & skapande, träning & hälsa, musik, djur & natur samt person & relation. Vi samarbetar med flera arbetsplatser och företag.

Övrigt

Förutom de ordinarie aktiviteterna så arrangerar vi andra aktiviteter så som prova-på-vecka en gång om året med möjlighet att testa nya aktiviteter, temadagar såsom friidrottsdag och mästarnas mästare, kvällsöppet, sommar- och julfest.

Följ oss gärna på instagram

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om DV Horisontvägen

I våra lokaler har vi rum för skapande, rörelse, dans, rum för enklare montering och paketeringsarbete, en musikstudio, datorrum samt rum för upplevelse och vila. Vi har fyra toaletter kök och mötesrum. Enheten ligger nära ett mindre grönområde. På några minuters gångavstånd har vi tillgång till livsmedelsaffär och restaurang samt närmaste tunnelbanestation Skarpnäck. Ett antal bussar stannar på Horisontvägen som åker mellan Skärholmen/Norsborg/Farsta och Skarpnäck och passerar Gullmarsplan.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.