Om verksamheten
Danderyd Nord är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med förvärvad hjärnskada. För de personer som deltar i daglig verksamhet här kan det exempelvis handla om att man råkat ut för en stroke, varit med om en bilolycka eller har drabbats av en sjukdom.
Vi erbjuder här en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet där det är din strävan och din vilja som styr. Enheten månar om en stark gemenskap och sammanhållning men här finns också möjligheter till lugn och ro i enskilda aktiviteter om det är det du behöver. Du får här ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar: Jobb & Utbildning, Kultur & Skapande, Träning & Hälsa, Djur & Natur samt Person & Relation. Enheten Danderyd har ett flertal aktiviteter inom Träning & Hälsa, bland annat golf, vattengymnastik, rytm och gymträning. Matlagning och olika musik- och sånggrupper är också uppskattade aktiviteter.
Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).
Fysisk miljö
Vi finns i ljusa lokaler med kontor, musikstudio, träningsmöjligheter och sällskapsutrymmen. Det är nära till Mörby Centrum med restauranger, service och affärer. Det är gångavstånd till Roslagsbanan, samt tunnelbana och bussar från Danderyd sjukhus.
Om medarbetarna
Hos oss finns välutbildade medarbetare med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Bland annat finns det hos oss socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.
Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.