Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Aspergers, Autism
60

Träning i riktiga arbetsmiljöer

Smedjans dagliga verksamhet som omfattas av LSS, vänder sig till vuxna med Aspergers syndrom/högfungerande autism.

Målet med Smedjans verksamhet är att bidra till att du får en meningsfull vardag. Samtidigt som arbetsträningen ska hjälpa dig att bli allt mer självständig och uppnå dina mål. Vår pedagogik anpassar vi efter var och ens personliga behov. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade, och vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser.

Genom LSS-verksamheten Smedjan får du arbetsträna i en miljö som så långt som möjligt liknar en vanlig arbetsplats. Den praktiska träningen sker i våra lokaler eller verksamheter som vi samarbetar med. Du kan välja mellan ett stort antal arbetsuppgifter. Vi satsar på att skräddarsy arbetsträningen och anpassa arbetsmiljön så att det passar dina förutsättningar och önskemål.

Du kan arbeta med något inom områdena snickeri, textil, ateljé, musikproduktion, media, körkortsteori och kontorsarbete, plus olika arbetsuppgifter och praktikantsysslor hos våra samarbetspartners.

Vi erbjuder dig också friskvård och olika slags studiebesök.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Smedjan

Smedjan har goda förbindelser i form av buss och närhet till tunnelbanan i Mörby centrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.