Smedjan

hDaglig Verksamhet
Danderyd, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Smedjan är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig som är vuxen och som har Aspergers syndrom/högfungerande autism.

Målet med Smedjans verksamhet är att bidra till att du får en meningsfull vardag, samtidigt som arbetsträningen ska hjälpa dig att bli allt mer självständig och uppnå dina mål. Vår pedagogik anpassar vi efter var och ens personliga behov. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade, och vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser.

Här får du arbetsträna i en miljö som så långt som möjligt liknar en vanlig arbetsplats. Den praktiska träningen sker i våra lokaler eller verksamheter som vi samarbetar med. Du kan välja mellan ett stort antal arbetsuppgifter. Vi satsar på att skräddarsy arbetsträningen och anpassa arbetsmiljön så att det passar dina förutsättningar och önskemål.

Du kan arbeta med något inom områdena snickeri, textil, ateljé, musikproduktion, media, körkortsteori och kontorsarbete, plus olika arbetsuppgifter och praktikantsysslor hos våra samarbetspartners.

Vi erbjuder dig också friskvård och olika slags studiebesök.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Titta på vår film från Smedjans dagliga verksamhet

Fysisk miljö

Smedjan har mycket stora lokaler i markplan. Här finns kök, matplats, avdelning för textil/vävning, snickeri, musikstudio, rum för träning och en mängd andra rum för aktiviteter och skapande.

Smedjan har goda förbindelser i form av buss och närhet till tunnelbanan i Mörby centrum. Från Mörby Centrum tar det 4 minuter med buss till Smedjan (hållplats Rinkeby västra) sedan är det 400 meter från hållplatsen till Smedjan. Använd gärna SL:s reseplanerare.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Smedjan

Lyssna