Smedjan

hDaglig Verksamhet
Danderyd, Stockholm
1 av 3 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Smedjans dagliga verksamhet som omfattas av LSS, vänder sig till vuxna med Aspergers syndrom/högfungerande autism.

Målet med Smedjans verksamhet är att bidra till att du får en meningsfull vardag. Samtidigt som arbetsträningen ska hjälpa dig att bli allt mer självständig och uppnå dina mål. Vår pedagogik anpassar vi efter var och ens personliga behov. Vi satsar på att visa omsorg, vara tydliga och engagerade, och vi arbetar med uppmuntran och gemenskap men också med struktur och gränser.

Genom LSS-verksamheten Smedjan får du arbetsträna i en miljö som så långt som möjligt liknar en vanlig arbetsplats. Den praktiska träningen sker i våra lokaler eller verksamheter som vi samarbetar med. Du kan välja mellan ett stort antal arbetsuppgifter. Vi satsar på att skräddarsy arbetsträningen och anpassa arbetsmiljön så att det passar dina förutsättningar och önskemål.

Du kan arbeta med något inom områdena snickeri, textil, ateljé, musikproduktion, media, körkortsteori och kontorsarbete, plus olika arbetsuppgifter och praktikantsysslor hos våra samarbetspartners.

Vi erbjuder dig också friskvård och olika slags studiebesök.

Fysisk miljö

Smedjan har goda förbindelser i form av buss och närhet till tunnelbanan i Mörby centrum.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Smedjan på Instagram