Nytida Marieberg

hDaglig Verksamhet
Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Nytida Marieberg är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med förvärvad hjärnskada. För de personer som deltar i daglig verksamhet här kan det exempelvis handla om att man råkat ut för en stroke, varit med om en bilolycka eller har drabbats av en sjukdom.

Vi erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet: Det är din strävan och din vilja som styr. Enheten månar om en stark gemenskap och sammanhållning men här finns också möjligheter till lugn och ro i enskilda aktiviteter när du behöver det.

Du får ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar:

  • Jobb & Utbildning
  • Kultur & Skapande
  • Träning & Hälsa
  • Djur & Natur
  • Person & Relation

Enheten i Marieberg har bland annat en uppskattad utflyktsgrupp som förutom sina promenader också besöker museer och utställningar.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Fysisk miljö

Vi finns i ljusa lokaler med träningsmöjligheter, musikstudio, skapande- och datorrum, vilrum samt sällskapsutrymmen.

Det är nära till buss, tunnelbana och pendeltåg samt service, restaurang och affärer vid Odenplan eller Sankt Eriksplan.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. I arbetsgruppen finns socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Lyssna