Villa Haglösa barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Trelleborg, Skåne

Om verksamheten

Villa Haglösa är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar 10-18 år inom autismspektrat. Här kan man bo upp till 18 års ålder eller så länge man går i skolan.

På Villa Haglösa stöttar vi dig för att bli mer självständig, att göra stimulerande fritidsaktiviteter och träna på sociala färdigheter tillsammans med de andra boende eller med personal. Vi utgår från dina behov, dina starka sidor, dina intressen och drömmar i vårt arbete. I vår verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Vi arbetar lösningsfokuserat och använder en tydliggörande pedagogik, med struktur som underlättar din vardag. Vi arbetar med ett lågaffektivt bemötande och glädje för att du ska ha en trygg boendemiljö. Det är viktigt för oss att samarbeta med nätverket av personer som är viktiga för dig.

Förutom aktiviteterna som vi gör i huset och i trädgården finns närheten till tre tätorter – Trelleborg, Svedala och Malmö – där vi tillgång till ett brett utbud av aktiviteter av olika karaktär. Allt från att gå skogspromenader till att besöka simhallar.

Fysisk miljö

Boendet Villa Haglösa är beläget i en by strax utanför Trelleborgs tätort. Du bor i ett eget rum och har eget badrum i en hemtrevlig miljö med plats för fem boende. Villan är omgiven av en stor trädgård och med utsikt över fälten. Härifrån når man hav och skog med en kort bilresa.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel socialpedagogiska utbildningar, omvårdnadsprogram eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen