hGruppbostad

Egen regi
1
LPT, LSS 9§9
Vuxna
ADHD, Autism, Dubbeldiagnoser, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Psykosociala problem
4

Trehörna 9 är en gruppbostad med fyra platser som vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Trehörna 9 (fd Villa 1)

Trehörna 9 ligger beläget på Trehörnaområdet, cirka två kilometer från det lilla samhället Urshult i Tingsryd kommun. Gruppbostaden ligger på ett naturskönt område med skogen runt hörnet och nära andra gruppbostäder. Alla fyra lägenheter är utformade med sovrum, allrum, köksvrå samt toalett och dusch. Gruppbostaden är byggd 2008 och vi försöker anpassa den inre utformningen av lägenheten efter de behov den boende har. Alla lägenheter har en egen ingång. Vi har ett stort allrum och gemensamt kök som även de utformas efter de boendes behov och förmågor till att hantera omgivningen.

Inom gångavstånd från enheten kan vi även erbjuda daglig verksamhet i olika former.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På enheten finns det totalt tio ordinarie boendestödjare som arbetar med den dagliga omsorgen för våra boende. En av dem arbetar också som gruppchef för enheten. Det finns en ansvarig sjuksköterska som är kopplad till enheten samt tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende. Boendestödjarna på enheten besitter en bred kunskap för att arbeta med vår målgrupp, och de har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa sätt

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.