Trehörna 9 (fd Villa 1), gruppbostad

hGruppbostad
Urshult, Tingsryd, Kronoberg

Om verksamheten

Trehörna 9 är en gruppbostad med fyra platser som vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.

Fysisk miljö

Trehörna 9 ligger beläget på Trehörnaområdet, cirka två kilometer från det lilla samhället Urshult i Tingsryd kommun. Gruppbostaden ligger på ett naturskönt område med skogen runt hörnet och nära andra gruppbostäder. Alla fyra lägenheter är utformade med sovrum, allrum, köksvrå samt toalett och dusch. Gruppbostaden är byggd 2008 och vi försöker anpassa den inre utformningen av lägenheten efter de behov den boende har. Alla lägenheter har en egen ingång. Vi har ett stort allrum och gemensamt kök som även de utformas efter de boendes behov och förmågor till att hantera omgivningen.

Inom gångavstånd från enheten kan vi även erbjuda daglig verksamhet i olika former.

Om medarbetarna

På enheten finns det totalt tio ordinarie boendestödjare som arbetar med den dagliga omsorgen för våra boende. En av dem arbetar också som gruppchef för enheten. Det finns en ansvarig sjuksköterska som är kopplad till enheten samt tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende. Boendestödjarna på enheten besitter en bred kunskap för att arbeta med vår målgrupp, och de har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa sätt

Visa hela beskrivningen