hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Depression, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Psykosociala problem, Självskadebeteende
5

Trehörna 11 (fd Villa 3) är en gruppbostad med 5 platser som vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Trehörna 6 (fd Villa 3)

Trehörna 11 ligger beläget på Trehörnaområdet, cirka två två kilometer från det lilla samhället Urshult, Tingsryd kommun. Boendet ligger naturskönt mot skogen.

Alla fem lägenheterna har sovrum, allrum, köksvrå samt toalett och dusch. Gruppbostaden är byggd 2012 och vi försöker anpassa lägenhetens utformning efter de behov den boende har. Flera av lägenheterna kan anpassas så den boende får egen ingång. Vi har ett stort allrum och gemensamt kök som även det utformas efter de boendes behov och förmågor att hantera omgivningen. Inom gångavstånd från boendet kan vi även erbjuda daglig verksamhet.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Trehörna 11 har vi 12 anställda i blandade åldrar och både män och kvinnor. På boendet finns en gruppchef. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller barn- och fritidsprogrammet. All personal har gått utbildning i lågaffektiv bemötande (studio 3) samt tydliggörande pedagogik. En ansvarig sjuksköterska kommer till boendet och det finns tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende i Villa 3.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.