Trehörna 7 (fd Villa 2) gruppbostad vuxna

hGruppbostad
Urshult, Tingsryd, Kronoberg

Om verksamheten

Trehörna 7 är en gruppbostad med fem platser som vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.

Fysisk miljö

Gruppbostaden ligger beläget på Trehörnaområdet, cirka två kilometer från det lilla samhället Urshult i Tingsryd kommun. Boendet ligger i ett naturskönt område med skogen om hörnet och med närhet till andra gruppbostäder. Alla fem lägenheterna på boendet är utformade med sovrum, allrum, köksvrå samt toalett och dusch. Gruppbostaden är byggd 2014 och vi försöker anpassa den inre utformningen av en lägenhet efter de behov den boende har. Vi har ett stort allrum och gemensamt kök som även de utformas efter de boendes behov och förmågor att hantera omgivningen.

Inom gångavstånd från enheten kan vi även erbjuda daglig verksamhet i olika former.

Om medarbetarna

I gruppbostaden finns det totalt tio ordinarie boendestödjare som arbetar med den dagliga omsorgen för våra boende. Vi har även tre vikariat av boendestödjare, så totalt består arbetsgruppen av 13 medarbetare i dagsläget. En av dem arbetar också som gruppchef för boendet. Det finns även en ansvarig sjuksköterska som är kopplad till enheten samt tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende. Boendestödjarna på enheten besitter en bred kunskap för att arbeta med vår målgrupp och de har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa sätt.

Visa hela beskrivningen