hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADHD, Autism, Dubbeldiagnoser, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Självskadebeteende, Tvångssyndrom, Ätstörningar
3

Trehörna 5 är en gruppbostad med sex platser som vänder sig till vuxna personer med autism, autismliknande tillstånd samt intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Trehörna 5 (fd villa 4)

Trehörna 5 byggdes 2013 och ligger naturskönt beläget på Trehörna området, cirka två km från det lilla samhället Urshult i Tingsryd kommun. Gruppbostaden består av 6 lägenheter. Varje lägenhet har sovrum, kombinerat kök och vardagsrum samt dusch och toalett. Vi anpassar varje lägenhet efter den boendes behov. Vi har ett stort allrum och gemensamt kök som även det utformas efter de boendes behov och förmåga att hantera omgivningen. Inom gångavstånd till enheten kan vi erbjuda daglig verksamhet i olika former.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Trehörna 5 arbetar 18 ordinarie boendestödjare med den dagliga omsorgen för våra boende. En av dem arbetar som gruppchef för enheten. Våra boendestödjare i besitter en bred kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning för att hantera sina uppdrag mot våra boende på allra bästa Det finns en ansvarig sjuksköterska som är knuten till enheten. Det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende i Trehörna 5.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.