Sven Adolf Norlings gata

hGruppbostad
Skara, Västra Götaland
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Sven Adolf Norlings gata är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig som är vuxen och har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, kan du leva så självständigt som möjligt med stöd anpassat för dig. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc.).

Vi tycker att det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda.

Cirka 500 meter från gruppbostaden ligger Nytidas dagliga verksamhet Malmgatan

Fysisk miljö

I gruppbostaden bor du i din egen lägenhet. Alla lägenheterna består av två rum och kök och är på 38 kvadratmeter. Lägenheterna har allrum med en köksdel, sovrum, badrum och egen uteplats.

Gruppbostaden ligger centralt belägen i ett lugnt och lummigt område där du har nära till både fritidsaktiviteter, promenadstråk, affärer och matställen. Inom gångavstånd finner du även Skara domkyrka och kommunens bibliotek. I bostadens omnejd ligger även Västergötlands museum med friluftsmuseumet ”fornbyn” som består av ett 30-tal byggnader från hela Västergötland som flyttats hit för att ge en bild av det gamla bondesamhället.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna