Öppnar datum ej fastställt

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Nybyggd gruppbostad centralt beläget i Skara som öppnar 2021

På vår LSS-gruppbostad i Skara ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

I vår nybyggda gruppbostad i Skara består lägenheterna av två rum och kök och är på 38 m2. Alla lägenheterna har allrum med en köksdel, sovrum, badrum och egen uteplats.

Cirka 500 meter bort ligger Nytidas dagliga verksamhet Malmgatan

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sven Adolf Norlings gata

Vår gruppbostad ligger centralt belägen, i ett lugnt och lummigt område där du har nära till både fritidsaktiviteter, promenadstråk, affärer och matställen.

Inom gångavstånd finner du även Skara domkyrka och kommunens bibliotek. I bostadens omnejd ligger även Västergötlands museum med friluftsmuseumet ”fornbyn” som består av ett 30-tal

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.