Sverkilsvägen

hGruppbostad
Skövde, Västra Götaland
Öppnar datum ej fastställt
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Sverkilsvägen är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Här fokuserar vi på att med lugn, tydlighet och struktur ge dig stöd att använda dina styrkor och bejaka dina intressen. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans och göra saker som sätter guldkant på tillvaron, men värnar också om din möjlighet till lugn och ro och enskilda aktiviteter när du behöver det.

Vi arbetar utifrån Nytidas ramverk för pedagogik för att skapa delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. För oss är det även viktigt att du får det stöd du behöver för att kunna ta del av samhällets service och kultur.

Fysisk miljö

Boendet har en stor trädgård och ligger i ett naturnära villaområde i Skultorp.

Du har nära till såväl samhällsservice som aktiviteter och natur. Skultorp är en av Skövdes större stadsdelar och ligger cirka åtta kilometer söder om centrum. Skultorp gränsar till flera naturreservat och i stadsdelen ligger Sjötorpssjön med badplats. Skultorp har service som bussförbindelser, livsmedelsbutik, bibliotek och idrottsplats med tennishall.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna