Sverkilsvägen

hGruppbostad
Skövde, Västra Götaland
Öppnar preliminärt Q4 2022
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Sverkilsvägen vänder sig till dig mellan 12 till 18 år (eller så länge du går i skolan) som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Här stöttar vi dig steg för steg mot att bli mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor och intressen. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Vi arbetar lösningsfokuserat, använder tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du får till exempel schema och andra hjälpmedel som underlättar din vardag.

Vi ser till helheten i ditt liv. Därför är det viktigt för oss att samarbeta med nätverket av viktiga personer runt omkring dig, inte minst din familj. Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans, men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Boendet har en stor trädgård och ligger i ett naturnära villaområde i Skultorp.

Du har nära till såväl samhällsservice som aktiviteter och natur.  Skultorp är en av Skövdes större stadsdelar och ligger cirka åtta kilometer söder om centrum. Skultorp gränsar till flera naturreservat och i stadsdelen ligger Sjötorpssjön med badplats. Skultorp har service som bussförbindelser, livsmedelsbutik, bibliotek och idrottsplats med tennishall.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna