Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Utvecklingsstörning
5

LSS-boende i Västra Götaland

Sverkilsvägens gruppboende vänder sig till vuxna som omfattas av LSS inom personkrets 1. Vi kan ta emot dig som har ett mer omfattande omvårdnadsbehov och till exempel är rullstolsburen.

Miljö och aktiviteter

På Sverkilsvägen i Skultorp bor du i en rogivande och förutsägbar miljö. Du har nära till såväl samhällsservice som aktiviteter och natur. Det är dina behov och önskemål som bestämmer hur vi lägger upp vårt arbete för att kunna ge dig ett så tryggt och stimulerande boende som möjligt. Det är alltid dig vi lyssnar på först. Vi har hela tiden fokus på din rätt till integritet och självständighet. På Sverkilsvägen gör våra boende aktiviteter både på egen hand och tillsammans.

Måltider

Måltiderna lagar du i egna lägenheten. Vi uppmärksammar högtider och större helger med traditionsenlig mat och dryck.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sverkilsvägen

Sverkilsvägens gruppboende består av fem lägenheter i ett naturnära villaområde i Skultorp. Du bor i en egen tvårumslägenhet i markplan och har tillgång till gemensamma utrymmen för umgänge och aktiviteter.

Service och kommunikationer

Skultorp är en av Skövdes större stadsdelar och ligger cirka åtta kilometer söder om centrum. Skultorp gränsar till flera naturreservat och i stadsdelen ligger Sjötorpssjön med badplats. Skultorp har service som bussförbindelser, livsmedelsbutik, bibliotek och idrottsplats med tennishall.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.