Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka ett besök

Mariestadsvägen för vuxna

hGruppbostad
Götene, Västra Götaland
Öppnar datum ej fastställt
1 av 19 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Inom kort planerar vi att öppna vår nybyggda LSS-gruppbostad i centrala Götene. Boendet har 6 lägenheter med höga ljudkrav vilket gör att ljud stängs ute så att varje lägenhet blir tyst. Det är byggt av Emrahus, som bygger alla sina hus med utökad tillgänglighet, här finns extra mycket utrymme i samtliga rum och korridorer. Det gör också att du kan bo kvar hela livet, även om dina fysiska förutsättningar ändras. Gruppbostaden är inredd enligt Nytidas hemmakoncept och här kan du läsa mer om det.

Hos oss ska du känna dig trygg och delaktig.

Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Cirka 20 minuter bort ligger Nytidas dagliga verksamhet Malmgatan

Emrahus som byggt gruppbostaden har tagit fram denna film

Fysisk miljö

Boendet är en modern gruppbostad med 6 platser i centrala Götene. Huset är byggt av Emrahus som med hjälp av forskning och psykologi tagit fram LSS-anpassade gruppbostäder, s.k. Emrahem. Emrahemmen är utvecklade i samarbete med experter inom neurodesign, kognitiv tillgänglighet och arkitektur och tar bl.a. hänsyn till fysisk tillgänglighet, ljud och ljus samt andra genomtänkta lösningar som gör varje hem kognitivt tillgängligt. De 6 lägenheterna har två rum och är 44 kvm stora och rymmer vardagsrum med köksdel, sovrum, badrum och egen uteplats. Till alla lägenheter finns också förråd. Vidare finns gemensamt kök, allrum, tvättstuga och en stor trädgård med stora möjligheter för aktiviteter och odling.

Service och kommunikation

Gruppbostaden ligger i centrala Götene som är en mindre kommun med ca 5 000 invånare. Här är det nära till mataffär, restauranger bibliotek, bio och kollektivtrafik. Det är nära till städer som Lidköping, Skara, Skövde och Mariestad men också till natursköna Kinnekulle med bland annat vandringsleder, historiska sevärdheter, bad- och fiskeplatser.

Om medarbetarna

På gruppbostaden finns cirka 10 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Mariestadsvägen på Instagram