Varnhem

hGruppbostad
Varnhem, Skara, Västra Götaland
1 av 13 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Varnhem är en gruppbostad som vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektrum.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Din dagliga sysselsättning och dina fritidsaktiviteter skräddarsyr vi utifrån dina förutsättningar och behov. Omgiven av en tydlig, hanterbar och trygg miljö ger vi dig möjlighet att bli allt mer självständig i vardagen.

Cirka  tio minuter bort ligger Nytidas dagliga verksamhet Malmgatan (som du kan läsa mer om här >>).

Fysisk miljö

Varnhem är ett rogivande gruppboende som består av fem lägenheter. Du bor i en egen lägenhet med vardagsrum, sovrum, kök, badrum och egen altan. I Varnhems gemensamma del kan du umgås med dina grannar, personalen och besökare. Här finns kök med matplats, vardagsrum och en stor gemensam uteplats.

Lokaltrafik finns till både Skövde och Skara. I grannsamhället Axvall finns matbutik och pizzeria.

Tack vare vårt geografiska läge har vi goda förutsättningar för både friluftsliv i närområdet och aktiviteter i till exempel Skövde och Skara.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna