hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
5

Gruppbostad i Varnhem

Varnhems LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd och/eller lindrig utvecklingsstörning.

Aktiviteter

Din dagliga sysselsättning och dina fritidsaktiviteter skräddarsyr vi självklart utifrån dina förutsättningar och behov. Men vi är också noga med att ta vara på dina styrkor, intressen och drömmar, för att kunna utforma ett meningsfullt och innehållsrikt boende hos oss på Varnhem. Omgiven av en tydlig, hanterbar och trygg miljö ger vi dig möjlighet att bli allt mer självständig i vardagen.

Tack vare vårt geografiska läge har vi goda förutsättningar för både friluftsliv i närområdet och aktiviteter i till exempel Skövde och Skara.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Varnhem

Varnhem är ett rogivande gruppboende som består av fem lägenheter. Du bor i en egen lägenhet med vardagsrum, sovrum, kök, badrum och egen altan. I Varnhems gemensamma del kan du umgås med dina grannar, personalen och besökare.

Lokaltrafik finns till både Skövde och Skara. I grannsamhället Axvall finns matbutik och pizzeria.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.