Söderbyvägen

hGruppbostad
Upplands väsby, Stockholm
Öppnar preliminärt Q3 2023
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Gruppbostaden Söderbyvägen vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, ger vi dig stöd anpassat för dig. För oss är det viktigt att du är trygg och att du trivs. När man känner sig trygg blir det lättare att ta nya steg i sin utveckling. Vi utgår från dina unika förutsättningar, behov, styrkor och intressen för att du ska utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc.). Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Här på Söderbyvägen tycker vi det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Söderbyvägen ligger 7 km från Upplands Väsby centrum, 5 km från handelsområdet Rotebro och 3,5 km från Stäket.

Söderbyvägen ligger i bekväm anslutning till E4:an och E 18 och har god tillgång till busstrafik. Både hållplats Söderby och Hemmingstorp ligger ca 1 km bort. Med kollektivtrafik tar det ca 1 timme in till Stockholms Central.

Gruppbostaden består av sex lägenheter med 2 rum och kök på 42 m2 och egen uteplats. Alla lägenheter har 2 ingångar, - en inifrån gruppbostaden och via den egna altandörren. Gruppbostaden har en öppen planlösning med gemensamhetsutrymmen som består av tvättstuga, kök och vardagsrum.

Om medarbetarna

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som är viktigt för att främja de boendes utveckling och välmående. Alla chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna