Söderbyvägen

hGruppbostad
Upplands väsby, Stockholm
Öppnar preliminärt Q1 2025

Om verksamheten

Gruppbostaden Söderbyvägen vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Individen i fokus
På Söderbyvägen vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi utgår från dina behov, starka sidor och intressen. Målet är att bidra till att du får en trygg vardag där du också känner dig stimulerad. Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans samtidigt som vi värdesätter struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Söderbyvägen ligger 7 km från Upplands Väsby centrum, 5 km från handelsområdet Rotebro och 3,5 km från Stäket.

Söderbyvägen ligger i bekväm anslutning till E4:an och E 18 och har god tillgång till busstrafik. Både hållplats Söderby och Hemmingstorp ligger ca 1 km bort. Med kollektivtrafik tar det ca 1 timme in till Stockholms central.

Gruppbostaden består av sex lägenheter med 2 rum och kök på 42 kvadratmeter och egen uteplats. Alla lägenheter har 2 ingångar, - en inifrån gruppbostaden och via den egna altandörren. Gruppbostaden har en öppen planlösning med gemensamhetsutrymmen som består av tvättstuga, kök och vardagsrum.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som är viktigt för att främja de boendes utveckling och välmående. Alla chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna