Blomstervägens gruppbostad

hGruppbostad
Järfälla, Sollentuna, Stockholm
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

LSS-bostaden Blomstervägen vänder sig till dig som har en funktionsnedsättning som gör att det är svårt att förstå omgivningen, göra praktiska saker samt svårigheter med socialt umgänge.

Vi vänder oss till dig som har ett stort behov av stöd. Tillsammans med dig formar vi en god omsorg och pedagogik där vi har respekt för din rätt att bestämma och ger dig förutsättningar att utvecklas i din egen takt. Att göra din dag tydlig är en central del och det gör vi genom individuella scheman och hjälpmedel.

När du flyttar in hos oss får du en stödperson som ansvarar för fickpengar, stöttar dig vid kläd- och hygieninköp och att hålla kontakten med anhöriga, god man och daglig verksamhet. Stödpersonen ansvarar också för att genomföra speciella aktiviteter tillsammans med dig.

I vårt gemensamma vardagsrum och utemiljö kan du umgås med de andra på boendet och ibland äter vi gemensam middag. Här spelar vi också spel, musik eller ser på TV. Vid högtider gör vi en gemensam fest för alla på boendet som vill delta.

Vi har personal på plats dygnet runt.

Fysisk miljö

Blomstervägen är en fristående villa och ligger i ett lugnt villaområde ca 20 minuters promenad från Kallhälls centrum, bussförbindelser finns. Du bor i en egen lägenhet med vardagsrum sov- och badrum. Våra gemensamma utrymmen består av kök och allrum. Vi har en trädgård med parkering och en mysig stor altan. Det finns lugna promenadvägar i området.

Om medarbetarna

På Blomstervägen finns 9 boendestödjare. I verksamheten finns autismspecifik kompetens och kunskap i tecken som stöd.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna