hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Downs syndrom, Dubbeldiagnoser
6

LSS-bostad i Stockholm

Ulvsättra LSS-gruppbostad är för dig med en diagnos som autism, Downs syndrom samt om du har dubbeldiagnoser.

Målet för oss på Ulvsättra är att ge god omsorg och ha respekt för din självständighet och rätt att bestämma, och att ge dig rätt förutsättningar att utvecklas i din egen takt.

Dina behov och förmågor bestämmer hur vi lägger upp din individuella utvecklingsplan och olika aktiviteter.

Vi använder Teacch (Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children) med tydliggörande pedagogik som individuella scheman och hjälpmedel för att underlätta din vardag. Att göra din dag tydlig är en central del av vårt arbete.

Du får en stödperson som ansvarar för fickpengar, ger stöd vid inköp och tar hand om vissa räkningar. Kontaktpersonen ansvarar också för att genomföra speciella aktiviteter tillsammans med dig och hålla kontakt med anhöriga, legal företrädare och daglig verksamhet.

På Ulvsättra finns personal dygnet runt, året om, och vi har vaken jour på natten.

Aktiviteter

I vårt gemensamma vardagsrum kan du umgås med de andra på boendet. Här spelar vi också spel, musik eller ser på TV, för att nämna några saker. I vårt gemensamma kök äter vi ibland middag tillsammans. Då hjälper alla som vill till att göra det festligt. Vi har också fester. Det kan vara stora fester där vi bjuder in vänner och bekanta, eller lite mindre då det bara är vi.

I närheten finns Ängsjö friluftsområde och en 4H-gård dit man får komma för att titta och mata djuren: hästar, får, katter, getter, höns och kaniner.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ulvsättra

Gruppbostaden ligger nära både centrum med liv och rörelse och naturen med skog, Järvafältet och Mälaren. På Ulvsättras gruppbostad bor du i egen lägenhet med tillgång till gemensamma utrymmen som kök och vardagsrum och utomhus en stor altan. Tåg- och busstation finns i närheten.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Ulvsätra finns cirka 14 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Vi samarbetar med Kallhälls vårdcentral vad gäller medicinskt ansvar och medicinutlämningen är delegerad. Vi samarbetar även med ett rehabiliteringscenter vid behov, där du får hjälp med bland annat lättare sjukgymnastik och att lära dig använda olika hjälpmedel.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.