Smedjevägen 37

Urshult, Tingsryd, Kronoberg
1 av 5 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Smedjevägen gruppbostad är ett modernt LSS-boende med 6 platser som ligger naturskönt i utkanten av samhället Urshult utanför Tingsryd. Hela boendet är tillgänglighetsanpassat.

Verksamheten blir en del av Nytidas övriga enheter i Trehörna/Urshult som redan har 13 boendeenheter i närområdet. Vi öppnar gruppboendet hösten 2021.

På Smedjevägen vill vi ge dig ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Det är viktigt att du ska känna dig trygg och delaktig.

Vid en flytt till Smedjevägen får du två stödpersoner som du har lite extra kontakt med. Tillsammans med dina kontaktpersoner gör du en plan för hur du ska bli så självständig som möjligt och nå dina personliga mål. Utifrån dina intressen, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande aktiviteter. Vi hjälper dig också att planera skolgång, praktik eller annan sysselsättning som passar dig.

Vi har ett lågaffektivt bemötande och arbetar med tydliggörande pedagogik. Vi lägger också stor vikt vid en nära dialog och samarbete med den boendes kontaktnät såsom anhöriga, god man eller handläggare.

Fysisk miljö

Lägenheter har egna uteplatser som kan användas som egen ingång. Alla lägenheter har eget kök, vardagsrum, sovrum samt badrum med två ingångar samt tvätt- och torkmaskin. Utöver de egna lägenheterna finns möjlighet att umgås med sina grannar i de gemensamma utrymmena.

Närmiljö

Smedjevägens gruppbostad är beläget vid sjön Åsnens södra strand. Intill gruppbostaden finns skog, promenad- och cykelleder samt beteshagar med djur. Urshult har mataffär, pizzerior och bussförbindelser till centralorten Tingsryd. Det är cirka en timmes bilfärd till bland annat Växjö, Ronneby och Karlshamn.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen