hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

LSS-bostad i Morgongåva

Ramsjö gruppbostad välkomnar dig med funktionsvariationer inom LSS.

På vår LSS-gruppbostad i Morgongåva ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Hos oss ska du känna dig hemma och att du har kommando över din vardag. Det är viktigt att du är delaktig i ditt liv och ditt boende. På Ramsjö gruppbostad är du med och bestämmer utifrån dina egna förutsättningar. Varje dag på Ramsjö gruppbostad ska upplevas meningsfull och rik på innehåll. Vi som arbetar här är lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Lika viktigt som det är med högsta kvalitet på omsorg och service, är det att du får göra sådant som du är intresserad av.

Aktiviteter och måltider

Vi samarbetar med daglig verksamhet som ligger inom kommunen som erbjuder dig sysselsättning, om du vill. På Ramsjö gruppbostad erbjuder vi promenader och utflykter.

Lunch och middag lagar vi tillsammans i vårt gemensamma kök. På helgerna dukar vi extra fint. Högtider firar vi tillsammans. Du väljer själv om du vill vara med vid dessa tillfällen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ramsjövägen

Nybyggd modern gruppbostad med 6 platser i Morgongåva utanför Heby.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.