Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism
6

LSS-bostad i Uppsala

LSS-gruppbostaden Marmorgården välkomnar dig med funktionshinder inom autismspektrat.

Hos oss ska du känna dig hemma och att du har kommando över din vardag. Det är viktigt att du är delaktig i ditt liv och ditt boende. På Marmorgården är du med och bestämmer utifrån dina egna förutsättningar. Varje dag på Marmorgården ska upplevas meningsfull och rik på innehåll. Vi som arbetar här är lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Lika viktigt som det är med högsta kvalitet på omsorg och service, är det att du får göra sådant du är intresserad av.

Aktiviteter och måltider

På promenadavstånd ligger en daglig verksamhet som erbjuder dig sysselsättning, om du vill. På Marmorgården har vi en egen buss som tar oss på utflykter och till olika evenemang i Uppsala.

Lunch och middag lagar vi tillsammans i vårt gemensamma kök. På helgerna dukar vi extra fint. Högtider firar vi tillsammans. Du väljer själv om du vill vara med vid dessa tillfällen.

Nattetid är boendet bemannat med vaken personal.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Marmorgården

Marmorgården ligger i ett lugnt område i Harbo där vi har nära till promenadstråk, skog och ängsmark. Affär finns i närheten.

Du bor i en egen lägenhet med trinettkök, toalett och dusch. Boendet har också ett gemensamt kök och ett stort vardagsrum plus flera uteplatser.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Marmorgården finns cirka 29 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.