hGruppbostad, Särskilt boende

Egen regi
LSS 9§9, SoL 7.1.2
Vuxna
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF

LSS-boenden i Gävleborg

Öjebo och Freskapelle LSS-gruppboenden är för dig med neuropsykiatrisk diagnos, som är mellan 25-65 år.

På Trogens daglig verksamhet, som är vår egen, kan du välja mellan att arbeta i vår loppisbod, skapa tygkollage, meka med elektronik eller klyva och paketera ved som vi säljer. Trogens ligger inom gångavstånd i vacker gårdsmiljö.

Det är dina intressen, styrkor och drömmar som bestämmer hur vi lägger upp din tid hos oss. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Målet för oss är att du ska leva så självständigt och gott som möjligt.

Som boende hos oss har du två kontaktpersoner som ansvarar för att allt runt omkring dig fungerar enligt de beslut som tagits.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Öjebo och Freskapelle

Öjebo och Freskapelle gruppbostäder ligger vägg i vägg centralt i Järvsö. Du har nära till butiker och matställen i samhället. Det är också nära till naturen och de många promenadvägar som finns här. I Järvsö finns sevärdheter som till exempel Järvsö Zoo. Här finns även fin skidåkning.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.