hGruppbostad, Särskilt boende

Egen regi
LSS 9§9, SoL 7.1.2
Vuxna
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
10
25-65 år

LSS-boenden i Gävleborg

I Nytida Öjebo ingår gruppbostäderna Öjebo och Freskapelle, samt vår dagliga verksamhet Trogens arbetscentrum. Bostäderna vänder sig till dig med neuropsykiatrisk diagnos, som är mellan 25-65 år.

Gruppbostäderna finns i vackra Järvsö i Hälsingland. Trogens arbetscentrum ligger i Ljusdal. Järvsö är en mindre ort där det finns tillgång till affärer, Apotek, hälsocentral och bra tågförbindelser.

Boendena ligger vägg i vägg i centralt i Järvsö. Öjebo gruppbostad består av 6 platser och Freskapelle gruppbostad består av 4 platser. Vi bedriver även daglig verksamhet Trogens arbetscentrum i Ljusdal.

Du får nära till affärer, fina promenadstråk, skidåkning både utför och på längden. Det finns fina fiskevatten och andra sevärdigheter som Järvzoo och Stenegård, Järvsö bjuder på en underbar natur.

Måltider

Du serveras frukost, lunch, middag, fika och mellanmål. Såväl lunch som middag tillagas från grunden i vår dagliga verksamhet. Till måltiderna serveras salladsbuffé och kaffe och te.

Du kan också hämta matlåda och äta i din lägenhet.

Sommartid grillar vi utomhus flera gånger i veckan när vädret tillåter. Vid högtider serverar vi festmåltider efter tradition.

Anhöriga/närstående

Vi gör vårt yttersta för att samverka med anhöriga och närstående enligt dina önskemål.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Öjebo och Freskapelle

Öjebo och Freskapelle gruppbostäder ligger vägg i vägg centralt i Järvsö. Öjebo gruppbostad består av 6 platser och Freskapelle gruppbostad består av 4 platser

Du har nära till butiker och matställen i samhället. Det är också nära till naturen och de många promenadvägar som finns här. I Järvsö finns sevärdheter som till exempel Järvsö Zoo. Här finns även fin skidåkning.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Nytida Öjebo har 26 anställda (alla anställningsformer). Medarbetarna arbetar i alla verksamheter och följer ditt mående för dagen.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KYutbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Hälso- och sjukvård: Vi har en sjuksköterska på plats måndag till fredag för läkare vänder oss i först hand till Järvsö hälsocentral men det finns tillgång till läkarrond 1 gång i månaden eller vid behov.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.