Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.

X

Kom och träffa oss!

Vi bjuder nu in till enskilda besök för dig som arbetar i kommun, söker boende eller är aktiv i en intresse- och anhörigorganisation. Med anledning av Corona-pandemin är vi noga med att inte släppa in flera personer samtidigt.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka ett besök

Garvarvägen för vuxna

hGruppbostad
Ljusdal, Gävleborg
1 av 10 bilder
Visa 360 Panorama
Alla bilder

Om verksamheten

Garvarvägen vänder sig till dig med autism, autismliknande tillstånd och/eller en utvecklingsstörning.

På vår nya LSS-gruppbostad i Ljusdal ska du känna dig trygg och delaktig. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för såväl daglig sysselsättning som fritidsaktiviteter. Din individuella genomförandeplan är central för vårt arbete. Den visar vilka behov du har och vilka insatser som görs för att stötta dig. Planen beskriver hur verksamheten lotsar dig steg för steg mot att fungera allt mer på egen hand i vardagen. Målet är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Garvarvägen är Nytidas första boende som är inrett med vårt nya inredningskoncept där inredning, material, färger och möbler är anpassade efter målgruppens behov. Läs mer om Nytidas hemmakoncept här. Gruppbostaden inrymmer sex modernt planerade tvårumslägenheter kombinerat kök/ vardagsrum och separat sovrum. Vi har en stor trädgård med stora möjligheter till utomhusaktiviteter och exempelvis odling.

Sysselsättning

Vi har möjlighet att planera och skapa en helhetslösning tillsammans med dig där också sysselsättning i form av daglig verksamhet ingår om du har beslut om det. Garvarvägens personal kan vid behov följa dig under dagen och finnas för dig även i den dagliga verksamheten.

Ca tre kilometer från gruppbostaden ligger Nytida Trogens dagliga verksamhet. 

Fysisk miljö

Garvarvägen är en nybyggd modern gruppbostad som består av sex lägenheter. Varje lägenhet är på ca 45 kvm. Lägenheterna är fina med god standard och fullt utrustade. I badrummen finns kontrastmarkering och det är handikappanpassat. Samtliga lägenheter har egen en egen ingång och en uteplats.

Garvarvägen ligger strax utanför Ljusdals centralort, vackert beläget nära natur, badstränder och fina promenadstråk och med promenadavstånd till centrum. Garvarvägens gruppbostad ligger i det vackra området Lillhaga som har Borrsjön på ena sidan och älven Ljusnan på den andra sidan.

Om medarbetarna

På Garvarvägen finns 10 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen