hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Autism, Utvecklingsstörning

Daglig verksamhet i Järsvö

Trogens dagliga verksamhet inom LSS vänder sig till dig med utvecklingsstörning, autism/autismliknande tillstånd eller förvärvad hjärnskada.

Arbetsuppgifterna hos oss varierar mycket eftersom vår verksamhet är individuellt anpassad. Målet är att ta vara på dina starka sidor, intressen och drömmar, och att du ska kunna fungera så självständigt som möjligt.

En kort presentation av det vi gör på vår dagliga verksamhet kan se ut ungefär så här: Vi kapar och klyver ved som packas i små säckar och levereras till försäljning. I vår verkstad snickrar, målar och mekar vi. Legoarbete, taktil massage, trädgårdssysslor och vaktmästeritjänster är andra aktiviteter. En gång i veckan källsorterar vi våra egna och två gruppboendens sopor och kör dem till återvinningsstationen. När säsongen är inne hyr vi en ishockeyhall på fredagsförmiddagarna. Efter lunch släpper vi loss på disco. En förmiddag i veckan spelar vi innebandy/fotboll tillsammans med andra dagligverksamheter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Trogens

Fysisk miljö och faciliteter

Vi finns i Skästra, fyra kilometer norr om Järvsö.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.