Norrtull Väst

hDaglig Verksamhet
Stockholm
1 av 11 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Norrtull Väst är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum med eller utan lindring intellektuell funktionsnedsättning.

Vi erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina mål och visioner som styr hur din verksamhet ser ut. Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och kommunikationsstöd.

Aktiviteter

Exempel på aktiviteter vi erbjuder är: Innejobb, Skapande, Simning, Bakning, TV-spelsgrupp och mycket mer då allt baseras på önskemål från individerna som går hos oss. Utöver den schemalagda verksamheten så förekommer temadagar med varierande fokusområden, firande av högtider men även Nytidas egna årliga händelser, exempelvis Friidrottsdagar, Nytida-mello, Nytida-talang och Nytida E-sportsturnering.

Särskilt fokus: Psykisk hälsa och bryta isolering

Vi erbjuder ett sammanhang för dig som har din psykiska hälsa som den största utmaningen. Här möter du andra i liknande situation. Huvudfokus är att du ska må bättre och hitta strategier för en hållbar vardag och för att nå dina mål.
För dig som hamnat i ofrivillig isolering har vi ett arbetssätt för att stärka dina resurser att komma vidare ut i livet. Genom samverkan, relation, högmotiverande aktiviteter och lösningsfokus kan vi hjälpa till att hitta en väg framåt. Vi kallar arbetssättet för Kliv ut.

Fysisk miljö

Vi finns i en ljus, fin kontorslokal med musikstudio, innejobbsrum, tv-spelsrum, skapanderum, med mera.

Det är nära till Stockholms parker och vatten. Det är också nära till tunnelbana, pendeltåg och bussar vid Sankt Eriksplan och Odenplan samt service, restaurang och affärer.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Arbetsgruppen består av socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Norrtull Väst

Lyssna