Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
Aspergers, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF
50

Daglig verksamhet inom LSS i Stockholm

Verksamheten är individuellt utformad och vänder sig till dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och/eller lindrig utvecklingsstörning.

Nytida Nacka Syd erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina mål och drömmar som styr. Tillsammans med din stödperson formulerar du en individuell genomförandeplan och ett schema för din verksamhet som utgår från dina intressen och behov.

Vad gör vi?

Vi erbjuder aktiviteter inom områdena: Jobb och utbildning, kultur och skapande, träning och hälsa, musik, djur & natur samt person och relation. Vi samarbetar med flera arbetsplatser. För tillfället har vi gruppraktiker på Myrornas lager, Sifverts skruv, Kattstallet och en 4H gård.

Övrigt

Förutom de ordinarie aktiviteterna så arrangerar vi andra aktiviteter så som prova-på-vecka en gång om året med möjlighet att testa nya aktiviteter, temadagar såsom friidrottsdag och mästarnas mästare, kvällsöppet, sommar- och julfest. Följ oss gärna på instagram: www.instagram.com/nytidanackasyd

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Nacka Syd

Verksamheten ligger i Nacka Strand i fina omgivningar med nära till natur, vatten och restauranger, affärer och samhällsservice. I den ljusa lokalen finns flera mötes- och arbetsrum, två toaletter varav en handikappanpassad samt ett kök/matplats. Till oss går flera busslinjer från andra delar av Nacka och från Slussen/Gullmarsplan. Vår verksamhet ligger nära busshållplatsen.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Vi har välutbildade medarbetare med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Socionomer, beteendevetare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.