Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism, Intellektuell funktionsnedsättning
6

LSS-bostad i Skåne

Kvarngatans LSS-gruppbostad i Kävlinge vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrum, med eller utan utvecklingsstörning, multifunktionsnedsättning, epilepsi eller andra former av funktionsvarianter.

På Kvarngatan bor du i en nybyggd och fräsch lägenhet där dina behov och önskemål styr din vardag. Det är ditt självbestämmande och din personliga integritet som är utgångspunkten i vårt arbete att tillsammans skapa en trygg och harmonisk boendemiljö som passar för dig. På Kvarngatan erbjuder vi olika aktiviteter, både enskilt och gemensamt, du väljer själv om och när du vill delta. Måltider tillagas i din egen lägenhet, även om det ibland finns tillfällen att samlas till en gemensam måltid tillsammans med övriga hyresgäster.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kvarngatan

Kvarngatans gruppbostad har sex platser. Bostaden ligger i Kävlinge centrum med gångavstånd till vårdcentral, bibliotek, apotek samt flertalet matbutiker, restauranger och caféer. Inom kommunen finns även två inomhusbad och sporthallar med stora möjligheter till en aktiv fritid. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och med Pågatågen tar du dig lätt till Malmö, Lund och Helsingborg.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik