Kvarngatan

hGruppbostad
Kävlinge, Skåne
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Kvarngatan är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrum med eller utan intellektuell funktionsnedsättning eller andra tillkommande funktionsnedsättningar.

Här bor du i en nybyggd och fräsch lägenhet där dina behov och önskemål styr din vardag. Det är ditt självbestämmande och din personliga integritet som är utgångspunkten i vårt arbete att tillsammans skapa en trygg och harmonisk boendemiljö som passar för dig. På Kvarngatan erbjuder vi olika aktiviteter, både enskilt och gemensamt, du väljer själv om och när du vill delta. Måltider tillagas i din egen lägenhet, även om det ibland finns tillfällen att samlas till en gemensam måltid tillsammans med övriga hyresgäster.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Fysisk miljö

Kvarngatans gruppbostad har sex platser. Bostaden ligger i Kävlinge centrum med gångavstånd till vårdcentral, bibliotek, apotek samt flertalet matbutiker, restauranger och caféer. Inom kommunen finns även två inomhusbad och sporthallar med stora möjligheter till en aktiv fritid. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och med Pågatågen tar du dig lätt till Malmö, Lund och Helsingborg.

Gruppbostaden är ett fristående hus med generösa umgängesytor både inne och ute. Till exempel finns en stor stenlagd terrass. Du bor i en egen modern lägenhet i direkt anslutning till de gemensamma lokalerna. Dessa består av kök med matplats och vardagsrum i öppen planlösning.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har relevant utbildning inom omsorg samt kunskap och erfarenhet från målgruppen.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Kvarngatan

Lyssna