Nyheter

Kävlinges nya gruppboende för unga med aktiv livsstil

kvarngatan bygge långsidan mot gatan

På Kvarngatan i centrala Kävlinge i Skåne pågår bygget av ett nytt Nytida-boende för personer med funktionsnedsättning. Det är nära till butiker, restauranger och tågen till Helsingborg, Lund och Malmö – eller vidare till Köpenhamn för den som söker kontinental puls.

─ Vi vill profilera oss gentemot unga personer inom LSS personkrets 1, som precis flyttat hemifrån och vill ha en aktiv livsstil, berättar Janette Kristoffersson, verksamhetschef för det nya gruppboendet.

Kävlinges nya gruppboende planeras öppna 1 november i år. Det ligger i ett eget hus i två plan med sex tvårumslägenheter om ca 45 kvadratmeter. Alla lägenheter har förutom kök/vardagsrum, badrum och sovrum också egen stor balkong. Det finns även gemensamma utrymmen att umgås i, personalrum och en liten trädgård, där man kan pyssla och odla egna blommor och grönsaker.

─ Just nu håller vi på att rekrytera personal till Kvarngatan och är mitt uppe i intervjuer. Vi har fått många bra sökande med hög kompetens. Vi ska bygga upp en väl fungerade pedagogik tillsammans i den nya personalgruppen, för att ge ett så bra stöd som möjligt till varje individ som flyttar in på Kvarngatan. Det ska bli roligt och spännande att kunna erbjuda ett så fint boende till yngre personer med funktionsnedsättning, som är på väg ut i vuxenlivet, säger Janette Kristoffersson.

Lyssna