Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Downs syndrom, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Självskadebeteende, Tvångssyndrom, Utvecklingsstörning
5

LSS-bostad i Skåne

LSS-gruppbostaden Onsjövägen 19 i Svalöv vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrum med eller utan utvecklingsstörning eller andra tillkommande funktionsnedsättningar.

Du bor i en fridfull och förutsägbar miljö. Det är dina behov och önskemål som bestämmer hur vi lägger upp vårt arbete för att ge dig ett så tryggt och stimulerande boende som möjligt. Det är alltid dig vi lyssnar på först och vi har fokus på din rätt till integritet och självständighet. Din individuella genomförandeplan är viktig både för oss och dig. Den tar upp dina behov och de insatser du har rätt till samt visar hur vi stöttar dig steg för steg till att bli allt mer självständig.

De som bor på Onsjövägen 19 gör aktiviteter både på egen hand och tillsammans. Du bestämmer själv när du vill delta eller inte. Måltiderna lagar du i din egen lägenhet. I det gemensamma köket äter vi ibland tillsammans, till exempel vid högtider och större helger då vi dukar fint och serverar traditionsenlig mat och dryck.

Sysselsättning

Vi har möjlighet att planera och skapa en helhetslösning tillsammans med dig där också sysselsättning i form av daglig verksamhet ingår om du har beslut om det. Flera alternativ till daglig verksamhet finns.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Onsjövägen 19

Fysisk miljö och faciliteterOnsjövägen 19 ligger strax utanför Svalöv på landet med två till fyra mil till närliggande större orter i Skåne som Malmö, Helsingborg, Landskrona och Lund. Det går bussar till dessa från Svalöv. Cirka en kilometer från boendet finns affär, vårdcentral och tandläkare.

Boendet ligger strax utanför Svalöv på landet. Här är det lugnt och stilla. Boendet har en egen stor trädgård, nyrenoverade lägenheter med egna ingångar. Varje lägenhet är fullt utrustad med två rum och kök samt badrum. Det finns även gemensamma utrymmen i form av kök och vardagsrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Onsjövägen 19 finns boendestödjare med olika utbildnings- och erfarenhetsbakgrund. Gemensamt för alla är att de har minst en USK-utbildning eller liknande. Som närmaste chef finns även en gruppchef som ser till att verksamheten fungerar i det dagliga arbetet.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.