Onsjövägen 19

hGruppbostad
Svalöv, Skåne
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Gruppbostaden Onsjövägen vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrum med eller utan intellektuell funktionsnedsättning eller andra tillkommande funktionsnedsättningar.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Du bor i en fridfull och förutsägbar miljö. Det är dina behov och önskemål som styr hur vi lägger upp vårt arbete för att ge dig ett så tryggt och stimulerande boende som möjligt. Det är alltid dig vi lyssnar på först och vi har fokus på din rätt till integritet och självständighet. Din individuella genomförandeplan är viktig både för oss och dig. Den tar upp dina behov och de insatser du har rätt till samt visar hur vi stöttar dig steg för steg till att bli allt mer självständig.

De som bor på Onsjövägen gör aktiviteter både på egen hand och tillsammans. Du bestämmer själv när du vill delta eller inte. Måltiderna lagar du i din egen lägenhet. I det gemensamma köket äter vi ibland tillsammans, till exempel vid högtider och större helger då vi dukar fint och serverar traditionsenlig mat och dryck.

Sysselsättning

Vi har möjlighet att planera och skapa en helhetslösning tillsammans med dig där också sysselsättning i form av daglig verksamhet ingår om du har beslut om det. Flera alternativ till daglig verksamhet finns.

Fysisk miljö

Gruppbostaden Onsjövägen ligger strax utanför Svalöv med två till fyra mil till närliggande större orter i Skåne som Malmö, Helsingborg, Landskrona och Lund. Hit går det bussar från Svalöv. Cirka en kilometer från boendet finns affär, vårdcentral och tandläkare.

Boendet är beläget i ett lugnt och stilla område på landet. Det finns en egen stor trädgård och nyrenoverade lägenheter med egna ingångar. Varje lägenhet är fullt utrustad med två rum och kök samt badrum. Det finns även gemensamma utrymmen i form av kök och vardagsrum.

Om medarbetarna

På Onsjövägen finns boendestödjare med olika utbildnings- och erfarenhetsbakgrund som socialpedagoger och undersköterskor. I verksamheten finns en verksamhetschef och en samordnare som ser till att verksamheten fungerar i det dagliga arbetet.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna