Öppnar datum ej fastställt

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF

Vill du prova att bo i egen lägenhet, men känner att du kan behöva lite stöd? Vi har nyrenoverade lägenheter centralt i Dalby där du kan träna på att vara självständig, samtidigt som det finns personal som kan hjälpa dig med det du tycker är svårt. Du kan själv välja hur mycket stöd du vill ha. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan där vi skriver hur ditt stöd ska se ut. Målet vi jobbar för tillsammans är att du ska bli självständig!

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Veberödsvägen

På Veberödsvägen har du nära både till natur och stad! Dalby ligger naturskönt med strövområden i bland annat Skånes äldsta nationalpark ”Söderskog”. Man kan också höra historiens vingslag genom att besöka Dalbys kyrka som uppfördes redan år 1060. Delar av originalkyrkan finns kvar än idag. Veberödsvägens gruppboende ligger precis bredvid Dalby centrum. Det finns både restauranger, livsmedelsaffär med postombud, apotek och små specialaffärer runt knuten. Om du istället vill ha tillgång till en större stads kulturutbud finns mycket goda bussförbindelser till både Malmö och Lund. Bussarna går bara några meter utanför dörren!

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.