Veberödsvägen

hGruppbostad
Dalby, Lund, Skåne
Öppnar datum ej fastställt

Om verksamheten

Vill du prova att bo i egen lägenhet, men känner att du kan behöva lite stöd? Vi har nyrenoverade lägenheter centralt i Dalby där du kan träna på att vara självständig, samtidigt som det finns personal som kan hjälpa dig med det du tycker är svårt. Du kan själv välja hur mycket stöd du vill ha. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan där vi skriver hur ditt stöd ska se ut. Målet vi jobbar för tillsammans är att du ska bli självständig!

Fysisk miljö

På Veberödsvägen i Dalby har du nära både till natur och stad. Dalby ligger naturskönt med strövområden i bland annat Skånes äldsta nationalpark ”Söderskog”. Man kan också höra historiens vingslag genom att besöka Dalbys kyrka som uppfördes redan år 1060. Delar av originalkyrkan finns kvar än idag. Veberödsvägens gruppboende ligger precis bredvid Dalby centrum. Det finns både restauranger, livsmedelsaffär med postombud, apotek och små specialaffärer runt knuten. Om du istället vill ha tillgång till en större stads kulturutbud finns mycket goda bussförbindelser till både Malmö och Lund. Bussarna går bara några meter utanför dörren!

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna