Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Nytida Gruppbostad Kolmården tar personer som omfattas av personkrets 1 inom LSS. Vi erbjuder särskilt stöd och service till vuxna kvinnor och män med neuropsykiatrisk problematik, utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Liksom anpassat stöd för såväl psykisk som fysisk tilläggsproblematik.

Vi erbjuder stöd utifrån ditt behov

Vi vill göra skillnad i varje möte och värnar alltid om den enskildes integritet och självbestämmande. Inom Nytidas LSS-verksamheter arbetar vi utifrån att skapa individuella förutsättningar för en begriplig, hanterbar och meningsfull tillvaro. Med individen i centrum anpassar vi sedan stöden som ge utifrån individuella behov och önskemål.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gruppbostad Kolmården

Boendet utgörs av en nybyggd villa bestående av sex lägenheter. Boendet stod inflyttningsklart sommaren 2018 och är utfört i enlighet med boverkets regler avseende målgruppen och välkomnar personer med fysiska funktionsvariationer.

Samtliga lägenheter erbjuder boende på 42 m2 och har en öppen planlösning med tydlig avgränsning mellan sovrum, vardagsrum och kök. Lägenheterna har egna badrum med dusch och toalett samt utgång till egen uteplats.

Utöver lägenheterna inrymmer villan även gemensamhetsutrymmen bestående av allrum och kök samt en gemensam uteplats och trädgård.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.