Öppnar datum ej fastställt
Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

På Lövbackens gruppbostad i Katrineholm ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Vi tar emot dig som tillhör LSS personkrets 1.

Vi arbetar med Nytidas ramverk för pedagogik där vi har varje enskild boende i fokus och för att skapa delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet för dem som bor här.

Du har din egen lägenhet, läs mer nedan, men på Lövbackens gruppbostad finns också gemensamt allrum och kök samt gemensam uteplats. Tvättstuga finns i de allmänna utrymmena som går att boka efter behov.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lövbackens gruppbostad

Lövbackens gruppbostad är en nybyggd bostad med 6 lägenheter på Rönngatan i Katrineholm. Lägenheterna är på 2 rum och kök, cirka 44 kvm. Alla lägenheter har egen uteplats.

Närmiljö

Det är nära till centrum med butiker och mataffärer samt bio.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.