Hagagatan

hGruppbostad
Flen, Södermanland
Öppnar preliminärt 10 januari 2023
1 av 5 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Vår nya gruppbostad Hagagatan i Flen vänder sig till personkrets 2 LSS, det vill säga personer med förvärvad hjärnskada men även Huntingtons sjukdom. Här fokuserar vi på att med lugn, tydlighet och struktur ge dig stöd att använda dina styrkor och bejaka dina intressen. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans och göra saker som sätter guldkant på tillvaron, men värnar också om din möjlighet till lugn och ro och enskilda aktiviteter när du behöver det.

Vi arbetar med Nytidas ramverk för pedagogik för att skapa delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Vi arbetar mycket med rörelse och hjälpmedel för att säkerställa att du kan leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Vi förstärker med bilder och använder färg, form, musik och doft. För oss är det även viktigt att du får det stöd du behöver för att kunna ta del av samhällets service och kultur.

 

Fysisk miljö

Hagagatan är en nybyggd modern gruppbostad med 6 lägenheter och en stor gemensamhetsdel.

Lägenheterna

Lägenheterna är 41 kvm med två rum och kök och har även egen uteplats. Du väljer när du vill vara för dig själv i din lägenhet eller umgås i de gemensamma delarna.

Gemensamhetslokaler

Gruppbostaden har en stor gemensamhetsdel med kök, allrum och uteplats. Här dukar vi upp för fest till exempel vid högtider och andra festligheter. Här finns även en tvättstuga som du kan boka.

Närmiljö

Gruppbostaden ligger i norra utkanten av Flen. Det är cirka en kilometers promenadavstånd till Flens centralstation och centrum där all tänkbar närservice finns såsom mataffärer, restauranger, caféer, bibliotek, simhall, vårdcentral och så vidare.

Från Flen tar du dig med tåg till Katrineholm på cirka 15 minuter och till Nyköping och Stockholm tar det cirka en timme.

Om medarbetarna

På Hagagatan finns cirka 10 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna