Globen Väst

hDaglig Verksamhet
Johanneshov, Stockholm
1 av 19 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Globen Väst är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum.

Vi erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina mål och visioner som styr hur din verksamhet ser ut. Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kommunikationsstöd.

Aktiviteter

Exempel på aktiviteter vi erbjuder är Innejobb, Brädspel, Skapande, Bakning, Gym, Växtgrupp med odlingsfokus, Existentiell samtalsgrupp och mycket mer som allt baseras på önskemål från dig och övriga arbetstagare.

Utöver den schemalagda verksamheten förekommer temadagar med varierande fokusområden, firande av högtider så som midsommarfirande men även Nytidas egna årliga händelser. Exempelvis Friidrottsdagar, Nytida-mello, Nytida-talang och Nytida E-sportsturnering.

Särskilt fokus: Psykisk hälsa och bryta isolering

Vi erbjuder ett sammanhang för dig som har din psykiska hälsa som den största utmaningen. Här möter du andra i liknande situation. Huvudfokus är att du ska må bättre och hitta strategier för en hållbar vardag och för att nå dina mål.

För dig som hamnat i ofrivillig isolering har vi ett arbetssätt för att stärka dina resurser att komma vidare ut i livet. Genom samverkan, relation, högmotiverande aktiviteter och lösningsfokus kan vi hjälpa till att hitta en väg framåt. Vi kallar arbetssättet för Kliv ut.

Fysisk miljö

I våra lokaler finns, kontorsrum, träningsrum, mötesrum, pyssel rum, musikstudio, Tv och dataspelsrum, kök och matplats. Vi har två toaletter, en är handikappanpassad.

Omgivning

Det är nära till service, restauranger, affärer och kommunikationer; 250 meter till T-bana Globen, 300 meter till busstation. 500 meter till Gullmarsplan. Gångavstånd till flertalet parker och grönområden.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade med målgruppskunskap, erfarenhet och specifik kunskap om våra verksamhetsinriktningar. Hos oss jobbar socionomer, beteendevetare och arbetsterapeuter.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Globen Väst

Lyssna