hDaglig Verksamhet

Egen regi
1
LSS 9§10
Vuxna
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Utvecklingsstörning
40

Daglig verksamhet i Johanneshov

Dagliga verksamheten Globen Nord omfattas av LSS och passar bra för dig som uppskattar stimuli och intryck. Vi vänder oss i första hand till dig som har en fysisk funktionsnedsättning samt en medfödd kognitiv funktionsnedsättning. Vi erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är dina mål och drömmar som styr. Du får ta del av aktiviteter från våra fem verksamhetsinriktningar: Jobb & Utbildning, Kultur & Skapande, Träning & Hälsa, Djur & Natur samt Person & Relation.

Globen Nord tillhörde tidigare Resursteamet, som nu är en del av Nytida.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Globen Nord

Fysisk miljö och faciliteter

I våra lokaler finns rum för sinnesstimulering, kontorsrum, träningsrum, mötesrum, kök och matplats. Det finns två toaletter som är handikappanpassade. Det är nära till service, restauranger, affärer och kommunikationer; 150 meter till tunnelbana och tvärbana (Globen), 300 meter till busstation. 500 meter till Gullmarsplan som är en stor knutpunkt för kommunikationer.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är välutbildade och har stor erfarenhet av att arbeta med våra olika målgrupper. Socionomer, beteendevetare, pedagoger, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. På Globen Nord finns personal utbildad i AKK, alternativ kompletterande kommunikation.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Globen Nord på Instagram