Öppnar Q3 2021
Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Här bygger vi nytt LSS-boende som beräknas öppna under 2021.

På vår LSS-gruppbostad Läkarvägen i Säter ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Lägenheterna i vår gruppbostad har två rum och är 41 kvm. Alla lägenheterna har allrum med en köksdel, sovrum och badrum. Två av lägenheterna är fristående och har egna ingångar utifrån. Samtliga lägenheter har egen uteplats.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Läkarvägen

Nybyggd modern gruppbostad med 6 platser på Läkarvägen i Säter.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.