Nyheter

Lejonkungen – fin teaterföreställning med flera av Nytidas dagliga verksamheter

Skådespelare utklädda till djur på scenen

Sju dagliga verksamheter inom Nytida har under våren 2022 arbetat med att skapa en gemensam teaterföreställning där de själva stått för allt ifrån manus till rekvisita. Resultatet blir en fantastisk egen och fantasifull version av Lejonkungen.

Det är fullsatt i lokalen på Tellus fritidscenter i Stockholm där anhöriga och arbetstagare från Nytidas dagliga verksamheter är samlade. Det förväntansfulla sorlet tystnar när alla har hittat en plats och Camilla Nilsson, verksamhetsutvecklare på daglig verksamhet, hälsar välkommen.

– Vi har jobbat med det här under hela året. Nu är det äntligen dags att få visa upp det för er, säger hon. 

Totalt medverkar 42 skådespelare, flera personliga assistenter och 10 coacher från Nytidas dagliga verksamheter Haninge Syd, Farsta Syd, Nacka Nord, Globen Öst, Globen Nord, Västertorp och DV Horisontvägen. De olika verksamheterna spelar upp nyckelscener ur Lejonkungen som tillsammans bildar en helhet.

Skådespelare från Globen Nord inleder med dopet av Simba. Scenen följer en scen med Nacka Nord där kung Mufasa besöker sin bror Scar som inte kom till dopet.

Tillverkat dekor och masker

Verksamheterna har själva tillverkat dekor och de fantasifulla djurmaskerna som skådespelarna använder. Publiken bidrar till att höja stämningen. De applåderar och vinkar med händerna eller med de fina svarta fåglar som delades ut vid föreställningens början.

Historien om Lejonkungen fortsätter med hur kung Mustafa dör, Simba flyr och träffar Timon och Pumba för att senare återse lejoninnan Nala. I en av de sista scenerna utspelar sig en livlig kamp mellan Simba och Scar omgivna av lejon och hyenor. Föreställningen slutar där den började med att en ny lejonunge döps.

När föreställningen är slut möts skådespelarna av applåder från publiken och precis som det ska vara på teatern får alla medverkande varsin blomma. Avslutningsvis bjuds både skådespelare och publik på fika och hembakta kakor.

Här hittar du alla Nytidas dagliga verksamheter

Lyssna