Centrumboendet barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Uddevalla, Västra Götaland
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Centrumboendet är ett LSS-boende med fyra platser som riktar sig till ungdomar med neuropsykiatriska funktionsskillnader i åldrarna 12-18 år (eller upp till 21 år vid förlängd skolgång). Verksamheten är individanpassad utifrån ungdomarnas intressen och förmågor.

Fysisk miljö

Centrumboendet är en stor och hemtrevlig takvåning i centrala Uddevalla. Här finns närhet till stadens alla aktiviteter så som träning, bowling/biljard/shuffleboard, caféer, restauranger och shopping. Våningen är belägen nära skolor, kommunikation, idrottsanläggningar, badhus samt både sjöar och hav. Boendet har fyra stora ungdomsrum, två personalsovrum/kontor, kök samt ett stort vardagsrum med en TV-hörna, keyboard och två sköna fåtöljer. Där finns ett matbord med stolar där man även kan pyssla eller spela sällskapsspel. På boendet finns dessutom ett mysrum inrett med två sköna fåtöljer med tillhörande fotpallar. Rummet används för film och TV-spel samt som samtalsrum.

Om medarbetarna

Personalgruppen består av 7 medarbetare, en gruppchef och en verksamhetschef. Det arbetar en till två medarbetare per dag, anpassat efter behov. Våra medarbetare har goda kunskaper och erfarenheter inom NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). De har relevant utbildning inom social omsorg i form av fritidsledare, undersköterska, beteendevetare och behandlingspedagog. Personalgruppen har även utbildning i Studio tre, sociala berättelser, KBT-grundutbildning, lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik.

Visa hela beskrivningen