Visa alla bilder

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1, 3
LSS 9§8
Barn & Unga
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Bipolära syndrom, Depression, Dubbeldiagnoser, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Tvångssyndrom
4
12-18 år (eller upp till 21 år vid förlängd skolgång)

LSS-boende för ungdomar i Uddevalla

Centrumboendet är ett LSS-boende med fyra platser som riktar sig till ungdomar med neuropsykiatriska funktionsskillnader i åldrarna 12-18 år (eller upp till 21 år vid förlängd skolgång). Verksamheten är individanpassad utifrån ungdomarnas intressen och förmågor.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Centrumboendet

Centrumboendet är en stor och hemtrevlig takvåning i centrala Uddevalla. Här finns närhet till stadens alla aktiviteter så som träning, bowling/biljard/shuffleboard, caféer, restauranger och shopping. Våningen är belägen nära skolor, kommunikation, idrottsanläggningar, badhus samt både sjöar och hav. Boendet har fyra stora ungdomsrum, två personalsovrum/kontor, kök samt ett stort vardagsrum med en TV-hörna, keyboard och två sköna fåtöljer. Där finns ett matbord med stolar där man även kan pyssla eller spela sällskapsspel. På boendet finns dessutom ett mysrum inrett med två sköna fåtöljer med tillhörande fotpallar. Rummet används för film och TV-spel samt som samtalsrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Personalgruppen består av 7 medarbetare, en gruppchef och en verksamhetschef. Det arbetar en till två medarbetare per dag, anpassat efter behov. Våra medarbetare har goda kunskaper och erfarenheter inom NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). De har relevant utbildning inom social omsorg i form av fritidsledare, undersköterska, beteendevetare och behandlingspedagog. Personalgruppen har även utbildning i Studio tre, sociala berättelser, KBT-grundutbildning, lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.