Tureborg barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Uddevalla, Västra Götaland
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Tureborg är ett LSS-boende med tre platser som riktar sig till flickor med neuropsykiatriska funktionsskillnader i åldrarna 12-18 år (eller upp till 21 år vid förlängd skolgång). Verksamheten är individanpassad utifrån ungdomarnas intressen och förmågor.

Tureborg var tidigare en del av Stöd & Resurs men ingår nu i Nytida.

Fysisk miljö

Boendet ligger i ett bostadshus med tio minuters gångavstånd till centrum i stadsdelen Tureborg i sydöstra Uddevalla. Boendet utgörs av en mysig och rymlig lägenhet på nedersta plan med en balkong. Stadsdelen ligger i nära anslutning till skog och natur med fina promenadstråk. Där finns även en fritidsgård, pizzeria samt borgsruinen ”Tureborgen”. Det är gångavstånd till både grund- och gymnasieskolor.

På boendet finns tre ungdomsrum på cirka 10 kvm vardera samt ett personalrum med kontor. Det finns även ett stort vardagsrum med soffa och TV samt en hörna för pyssel, pussel och sällskapsspel. Mellan vardagsrummet och köket finns ett extra rum med TV och en liten soffa. I det rummet finns även möjlighet att äta om man föredrar att sitta ensam eller själv med personal.

Om medarbetarna

Personalgruppen består av fem medarbetare, en gruppchef samt en verksamhetschef.

Det finns en till två personal per dag, anpassat efter behov. Våra medarbetare har goda kunskaper och erfarenheter inom NPF. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av stödpedagog, fritidsledare eller lärarutbildning. Personalgruppen har även utbildning i sociala berättelser och lågaffektivt bemötande, studio 3 samt tydliggörande pedagogik.

Visa hela beskrivningen