Nyheter

Grattis Sjöhultsvägens dagliga verksamhet – vinnare i pepparkakskampen!

Sjöhultsvägens pepparkakshus

Glada vinnare i Nytidas pepparkakskamp och det bidrag som fick flest röster blev Sjöhultsvägens dagliga verksamhet i Taberg, Jönköping. Pepparkaksbygget föreställer det lokala berget som heter just Taberg med sin toppstuga och en julgran.

– Det är så roligt. Vi hoppade högt, när vi fick veta att vi vunnit, säger Frida som är arbetshandelare på dagliga verksamheten Sjöhultsvägen i Taberg.

Trodde ni att ni skulle vinna?

– Vi hoppades att vi skulle vinna när vi satsade så stort. Vi har också fått lokal uppmärksamhet i Jönköpingsposten både på sociala medier och i tidningen. Många har tyckt att det är kul att vi har byggt något som var så lokalt.

Hur fick ni idén till vad ni skulle göra?

– Vi ville bygga något som anknöt till vår verksamhet och särskilt på sommaren är vi ofta uppe på Taberg och spelar minigolf och fikar.

Hur har ni involverat omsorgstagare och medarbetare?

– Alla som har varit intresserade har fått vara med. Det har varit allt från att gå och handla ingredienser till bygget till att vara med och bygga eller bara var med och titta på. 

Hu mycket jobb har ni lagt ner?

– Det har blivit ganska mycket tid. De två sista veckorna byggde vi ett par timmar varje dag. Det har varit så roligt att följa bygget från att det inte gick att se vad det föreställer till att alla kunde säga att det var Taberg!

Tre hedersomnämnanden

Tre bidrag i pepparkakskampen har fått hedersomnämnanden.

Backens pepparkakshus

Hedersomnämnande Kreativitet

Backen, med motiveringen: En kreativ skapelse som för oss på en resa in i Minecrafts äventyrliga värld.

pepparkaksslott

Hedersomnämnanden Historia

Badhusgatan, med motiveringen: Ett originellt pepparkaksslott lika färgsprakande som Borås stads historia och gatukonst.

Berglundas pepparkakshus

Hedersomnämnande Utseende

Berglunda, med motiveringen:  En fantastiskt sagolik vintervärld med stor detaljrikedom och mycket julkänsla.

Lyssna