Backen

hFritids, Korttidsboende, LSS-fritids
Täby, Stockholm
1 av 13 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Backen är ett fritids- och korttidshem enligt LSS som vänder sig till barn, ungdomar och unga vuxna i åldrarna 5 till 21 år som har Aspergers syndrom/högfungerande autism.

Vi anpassar verksamheten efter dina behov, starka sidor och intressen. Vi vill att du ska känna att vi visar omsorg om dig, att vi är tydliga och engagerade. Vi tror på uppmuntran, lek och gemenskap och också på struktur och gränser.

Vi ger dig möjlighet att utvecklas i din egen takt. Tillsammans gör vi upp en genomförandeplan som styr vårt arbete och vilket stöd just du behöver och vad du och vi ska uppnå tillsammans.

På boendet ska du känna dig trygg och här finns personal på plats dygnet runt, året om. När man känner sig trygg blir det också lättare att ta nya steg i sin utveckling.

Aktiviteter

Vi erbjuder fysiska aktiviteter som bollsport, bad och olika uteaktiviteter samt möjlighet till pyssel och spel. Vi varvar fritidsaktiviteter med social träning. Vi lagar också ofta mat och bakar tillsammans, en trivsam sysselsättning där man övar upp sin koncentration och tränar sig i att vara tillsammans och samarbeta med andra. Vi ger oss också iväg i vår egen buss för att gå på museum och bio eller för att ha kul på trampolinpark eller köra go-cart.

Två gånger om året försöker vi erbjuda utflyttad verksamhet. På vintern för att åka till fjällen och på sommaren hyr vi en kollogård med möjlighet till aktiviteter i närområdet.

Fritids

Backens fritids är som vanliga fritidshem men med en mindre grupp. Här får du hjälp att planera och komma igång med fritidsaktiviteter. Det kan handla om allt från att spela innebandy, spela spel, leka eller laga mellanmål, till att göra läxor eller arbeta vid datorn. Med egna bussen kan vi också lätt anordna aktiviteter även utanför Backen. Fritidsverksamheten är öppen från skolans slut fram till klockan 18.00 och från 07.00-18.00 på lov och studiedagar.

Fysisk miljö

Backen ligger i en stor villa i Täby kyrkby. På övervåningen finns vårt korttidshem, där du bor i ett eget rum, och på nedervåningen ligger aktivitetsrum och en mindre gymnastiksal. Till huset hör en stor trädgård med gungor och gräsytor för uteaktiviteter.

På gångavstånd ligger Täby Kyrkbys centrum med livsmedelsbutik, konditori, apotek, restaurang, bibliotek samt Roslagsbanan.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna