Lillsjödal – Skåne

Friluftsgården Lillsjödal – ligger i ett naturskönt område med lövskog, ängar och med en liten sjö runt knuten, strax utanför Sösdala i Hässleholms kommun. På kollogården finns det två stora hus, huvudbyggnaden och Annexet.

Kasper har haft sommarkollo här sedan år 2008. På nedanvåningen i huvudbyggnad finns det ett kök där kocken lagar all mat, toaletter, en matsal och sällskapsrum. Här har vi bland annat ett TV-spelsrum, pysselhörna och massvis med utrymme för roliga inomhusaktiviteter. På ovanvåning finns det flera rum där deltagare sover.

Mitt över gårdsplanen ligger också ett Annex, ett annat hus med två våningar. Här finns det plats för ledare att sova och ibland även några deltagare i eget rum. Det sover alltid en ledare i huvudbyggnaden, denna person kallas jour och är där för att hjälpa till om någon blir orolig, inte kan sova eller behöver något under natten.

På Lillsjödalsgården finns det även en lada med ett rum som kan användas till bland annat filmvisning, pingis eller målning. Lillsjödal har en stor gräsmatta med bland annat en studsmatta och utrymme för utomhusaktiviteter. Precis runt knuten till Lillsjödal ligger en liten sjö med badbrygga och bastu, här finns också möjlighet att paddla och fiska.

Karta
Adress: LILLSJÖDAL 1376, 280 10 Sösdala
Events
Lyssna